Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sockerfri glögg med granatäpple

19 november, 2013 av Jill Wallentin 4 kommentarer

jillsmat_granatglogg

Få saker sätter igång julkänslorna så starkt som doften av julens kryddor. Här får du mitt recept på en lite annorlunda glögg med granatäppel­juice.

Givetvis innehåller granatäpple fruktos, men inte i lika stor mängd som de flesta andra frukter. Samtidigt innehåller granatäpple stora mängder C-vitamin, folsyra och antioxidanter av sorten flavonoider, som för övrigt även finns i rött vin. Studier visar att en ökad mängd av granatäpple i kosten minskar risken för både prostatacancer och åderförkalkning.

Ps. Receptet på mina pepparkaksbollar hittar ni här!

 

Sockerfri glögg med granatäpple

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 10 muggar

Ingredienser
  

  • 5 dl granatäppeljuice (100 % utan tillsatt socker)
  • 5 st kardemummakärnor
  • 2 st kanelstänger
  • 20 st nejlikor
  • 1 bit ingefära (färsk eller torkad)
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 st apelsin
  • 5 dl rött vin (eller samma mängd granatäppeljuice om man önskar alkoholfri dryck)
  • 0,5 dl honung eller annat valfri sötning (kan givetvis uteslutas)

Instruktioner
 

  • Stöt kryddorna grovt med en mortel. Lägg i kryddorna i en kastrull tillsammans med granat­äppeljuice och en halv apelsin som du skurit i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden, skrapa i fröna och lägg även i stången.
  • Koka i cirka 10 minuter. Blanda i vinet.
  • Om du önskar en sötare smak, tillsätt då honung till lagom sötma.
  • Värm glöggen till lagom temperatur. Sila bort kryddorna innan servering och lägg i några apelsinskivor.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Dryck, Jul, Recept

« Korvstroganoff med ugnsrostad blomkål
Het thaigryta i Crock Pot med pumpa och röd curry »

Kommentarer

  1. Ola Palmgren säger

    9 november, 2014 kl. 18:07

    Grymt! Hur länge håller glöggen? 🙂 Går den att hälla upp på flaska och spara?

    Svara
    • JillWW säger

      9 november, 2014 kl. 21:47

      Hej! Ja det går absolut att hälla upp på flaska och förvara i kylen. I alla fall uppåt två veckor skulle jag tro.

      Svara
  2. Kattis säger

    3 december, 2017 kl. 21:13

    Ser så gott ut? var köper man kardemumma kärnor? Har aldrig sett sett det ?

    Svara
    • JillW säger

      3 december, 2017 kl. 21:42

      De finns i kryddhyllan i påse. Men det funkar toppen med färdig glöggkrydda i påse också 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …