Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Rabarberkaka med vaniljgrädde

1 juni, 2013 av Jill Wallentin 6 kommentarer

jillsmat_rabarberkaka

Rabarber är ju så gott och innehåller också lite kolhydrater (under 3 g/100 g). Här kommer receptet på en en supergod kaka som gärna avnjutes tillsammans med hemgjord vaniljgrädde.

LCHF-rabarberkaka med vaniljgrädde

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 12 portioner

Ingredienser
  

Kakan

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl mascarpone créme fraiche eller färskost
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
  • 1 dl mandelmjöl *
  • 1 dl kokosmjöl (helst fiber)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk

Ovanpå

  • 2 st rabarberstjälkar
  • 2 msk Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
  • smör

Vaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk Sukrin melis (eller annan valfri sötning)

Instruktioner
 

Kakan

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
  • Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen, Bred över kaksmeten.
  • Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över Sukrin Gold.
  • Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått en fin färg.

Vaniljgrädde

  • Vispa grädden fluffig men inte hård. Blanda i vanilj och sötning.

Anteckning

* Eller 0,5 dl extra kokosmjöl om nötfritt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Nötfritt, Recept, Sötsaker

« Rabarberdessert med mascarponekräm
Yoghurtsås med citron­meliss och vitlök »

Kommentarer

  1. Linda säger

    18 juli, 2018 kl. 16:03

    OMG!!!! Kände att jag andra veckan in i LCHF ville smaka något gott till kaffet men ändå inte slarva. Såg ditt recept på rabarberkakan och bakade. Jag har aldrig smakat något såååå gott under mina LCHF resor genom åren. Jag har gjort en uträkning på samlat innehåll gällande kh fett och protein i kakan och kommer fram till att denna kaka får man gärna ta två bitar om man så vill 🙂 🙂 Ingen är gladare än jag,detta blir min nästa bjudkaka som är mycket godare än allt annat som innehåller socker vetemjöl osv…. Tusen Tack Jill!!! /Linda

    Svara
    • JillW säger

      18 juli, 2018 kl. 17:35

      Vad kul att du gillade den! Hur många kolhydrater blev det per bit om någon annan undrar? 🙂

      Svara

Trackbacks

  1. #LCHFsthlm2014 mitt och Magdas tredje och största event hittills! | Jills mat & design skriver:
    26 maj, 2014 kl. 14:37

    […] rabarberkakor med kardemumma med vaniljgrädde ute i solen. Receptet på kakorna hittar ni här fast utan kardemumma. Ingredienserna kom från den inspirerande matbutiken på nätet MatHem, […]

    Svara
  2. Bortskämd i Stockholm - 56kilo - livsstil, matglädje och feelgood. skriver:
    28 maj, 2014 kl. 21:52

    […] var en mastig dessert som jag tyvärr bara orkade hälften av. En botten på Jills rabarberkaka, mascarponegrädde, rabarbercreme och kanderade valnötter! MUMS!! Sockerfritt och glutenfritt så […]

    Svara
  3. Rabarber- och jordgubbskaka | luafilosoferar skriver:
    7 juni, 2014 kl. 21:46

    […] galet god! Ii allt väsentligt hämtad från jillsmats rabarberkaka och jag bytte bara ut sötningen uppe på kakan mot […]

    Svara
  4. Stiltje | detfinnsalltidettval skriver:
    16 juni, 2014 kl. 11:09

    […] Bakade en galet god rabarberkaka från Jills mat häromdagen. […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …