Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Ricottapannkakor med chokladsås

28 mars, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_ricottapannkakor

Får jag fresta med några fluffiga chokladpannkakor? Förutom att de är supergoda så är de även glutenfria och om du väljer sockerfri sötning (eller skippar sötningen helt) så blir de också lågkolhydratvänliga.

Ricottapannkakor med chokladsås

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 10 stycken pannkakor

Ingredienser
  

Ricottapannkakor

  • 5 st ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 dl mandelmjöl (eller 0,5 dl kokosmjöl om nötfritt)
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • Eventuell sötning
  • Smör att steka i

Chokladsås

  • 2 dl grädde
  • 1 msk kakao
  • 1 msk sötning (lika sött som socker)
  • 2 rutor mörk, gärna sockerfri, apelsinchoklad

Toppingförslag

  • vispad grädde
  • Rostade hasselnötter
  • färska bär
  • kokosflingor

Instruktioner
 

  • Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Vispa sedan i resten av ingredienserna och stek pannkakorna på medelvärme i smör.
  • Koka upp samtliga ingredienser till chokladsåsen och ställ åt sidan.
  • Servera pannkakorna med dina favorittillbehör
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Frukost/Brunch, Recept, Sötsaker

« Läcker broccoli­soppa med valnötscréme
En fartfylld helg med Sveriges hälsoelit »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …