Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sockerfri glögg med granatäpple

19 november, 2013 av JillW 4 kommentarer

jillsmat_granatglogg

Få saker sätter igång julkänslorna så starkt som doften av julens kryddor. Här får du mitt recept på en lite annorlunda glögg med granatäppel­juice.

Givetvis innehåller granatäpple fruktos, men inte i lika stor mängd som de flesta andra frukter. Samtidigt innehåller granatäpple stora mängder C-vitamin, folsyra och antioxidanter av sorten flavonoider, som för övrigt även finns i rött vin. Studier visar att en ökad mängd av granatäpple i kosten minskar risken för både prostatacancer och åderförkalkning.

Ps. Receptet på mina pepparkaksbollar hittar ni här!

 

 

muggar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • 5 dl granatäppeljuice (100 % utan tillsatt socker)
  • 5 st kardemummakärnor
  • 2 st kanelstänger
  • 20 st nejlikor
  • 1 bit ingefära (färsk eller torkad)
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 st apelsin
  • 5 dl rött vin (eller samma mängd granatäppeljuice om man önskar alkoholfri dryck)
  • 0,5 dl honung eller annat valfri sötning (kan givetvis uteslutas)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • 5 dl granatäppeljuice (100 % utan tillsatt socker)
  • 5 st kardemummakärnor
  • 2 st kanelstänger
  • 20 st nejlikor
  • 1 bit ingefära (färsk eller torkad)
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 st apelsin
  • 5 dl rött vin (eller samma mängd granatäppeljuice om man önskar alkoholfri dryck)
  • 0,5 dl honung eller annat valfri sötning (kan givetvis uteslutas)
  1. Stöt kryddorna grovt med en mortel. Lägg i kryddorna i en kastrull tillsammans med granat­äppeljuice och en halv apelsin som du skurit i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden, skrapa i fröna och lägg även i stången.
  2. Koka i cirka 10 minuter. Blanda i vinet.
  3. Om du önskar en sötare smak, tillsätt då honung till lagom sötma.
  4. Värm glöggen till lagom temperatur. Sila bort kryddorna innan servering och lägg i några apelsinskivor.
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Dryck, Jul, Recept

Kommentarer

  1. Ola Palmgren säger

    9 november, 2014 vid 18:07

    Grymt! Hur länge håller glöggen? 🙂 Går den att hälla upp på flaska och spara?

    Svara
    • JillWW säger

      9 november, 2014 vid 21:47

      Hej! Ja det går absolut att hälla upp på flaska och förvara i kylen. I alla fall uppåt två veckor skulle jag tro.

      Svara
  2. Kattis säger

    3 december, 2017 vid 21:13

    Ser så gott ut? var köper man kardemumma kärnor? Har aldrig sett sett det ?

    Svara
    • JillW säger

      3 december, 2017 vid 21:42

      De finns i kryddhyllan i påse. Men det funkar toppen med färdig glöggkrydda i påse också 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se