Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Pumpacréme med pilgrimmsmusslor

9 december, 2012 av JillW Lämna en kommentar

jillsmat_pumpacreme_pilgrimsmusslor

Det här en en rubbat god rätt som passar ypperligt som förrätt i synnerhet under hösten då det brukar finns gott om pumpor i mataffärerna. Måtten på ingredienserna får du justera beroende på storlek på pumpa. Jag har utgått från storleken på en ”normalstor” butternut squash. Så smaka er fram till perfektion.

 

portioner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • Pumpakrämen
  • 1 st pumpa i buttnut sqash storlek
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde eller kokosmjölk om mejerifri
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 0,5 st citron saften
  • 1 tsk chiliflakes
  • vatten till önskad konsistens
  • salt
  • peppar
  • Pilgrimmsmusslorna
  • 8 st pilgrimmsmusslor
  • 2 tsk färsk ingefära riven
  • 0,5 st citron saften
  • salt
  • peppar
  • Garnering
  • färsk timjan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • Pumpakrämen
  • 1 st pumpa i buttnut sqash storlek
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde eller kokosmjölk om mejerifri
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 0,5 st citron saften
  • 1 tsk chiliflakes
  • vatten till önskad konsistens
  • salt
  • peppar
  • Pilgrimmsmusslorna
  • 8 st pilgrimmsmusslor
  • 2 tsk färsk ingefära riven
  • 0,5 st citron saften
  • salt
  • peppar
  • Garnering
  • färsk timjan
  1. Dela pumpan och skrapa ut innanmätet med en sked. Skär bort skalet och skär pumpan i mindre bitar. Koka pumpan tillsammans med grönsaksbuljongen under lock tills mjuk.
  2. Mixa till puré med en stavmixer. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av hela tiden så att du får rätt balans mellan smakerna.
  3. Lägg pilgrimmsmusslorna i en skål en ingefära, citronsaft och salt och peppar. Låt stå i minst 10 minuter.
  4. Stek/grilla dem sedan på hög värme, helst i grillpanna, någon minut på varje sida. de ska inte vara helt genomstekta, då blir de studsiga.
  5. Häll upp soppan/krämen i portionsskålar och toppa med de halstrade pilgrimmsmusslorna, nymalen svartpeppar och en timjankvist. Nu är det bara att njuta!

* Butternut squash fungerar bra men jag älskar sorten som heter hokkaido.

 

TIPS! Använd eventuellt överbliven soppa till att göra en god kyckling eller fiskgryta.

RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Mejerifritt, Recept

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se