Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sockerfri brylépudding

28 augusti, 2019 av JillW 5 kommentarer

En guilty pleasure som jag har njutit av ibland är brylépudding i form av Ekströms sockerbomb i pulverversion som man tillagade i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy eller nyttigt. Så ni förstår inte hur lycklig jag är över att jag äntligen har fått till den perfekta sockerfria LCHF-versionen! Sagolikt krämig. En riktigt gräddig vaniljdröm som kommer imponera på gästerna trots att den är alldeles för lätt att laga… Enjoy!

portioner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • 3 dl grädde
  • 2 dl lantmjölk
  • 4 msk valfri sötning (jag rekommenderar Sötströ eller xylitol)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 4 msk fibersirap gold
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • 3 dl grädde
  • 2 dl lantmjölk
  • 4 msk valfri sötning (jag rekommenderar Sötströ eller xylitol)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 4 msk fibersirap gold
  1. Sätt ugnen på 100 °C.
  2. Koka upp grädde, mjölk, sötning, vanilj och salt i en kastrull. Låt småputtra i några minuter.
  3. Vispa upp äggen i en stor skål.
  4. Häll den varma gräddblandningen över äggen medans du vispar.
  5. Häll i fibersirap gold i botten av portionsformarna. Smeta ut sirapen över hela botten och upp en bit på kanterna.
  6. Häll i gräddblandningen i portionsskålarna (cirka 10 cm i diameter) och ställ in dem i ugnen. Grädda i ca 50 minuter eller tills smeten stabiliserat sig även i mitten men den dallar fortfarande till när du skakar lite på den.
  7. Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills det är dags för servering. Ta en kniv och dra den runt kanten på brylépuddingarna. Lägg en liten tallrik över formen. Ta ett grepp runt formen och tallriken, vänd den upp och ner och skaka ganska hårt tills du hör att den lossnar. Servera och njut!
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Efterrätter, Nyår, Recept, Sötsaker

Kommentarer

  1. Liselotte Fahlström säger

    29 augusti, 2019 vid 06:01

    Vad är lantmjölk ?

    Svara
    • JillW säger

      29 augusti, 2019 vid 07:27

      En ohomogeniserad mjölk (fullfet och naturlig). Men det funkar bra med vanlig fetare mjölk.

      Svara
  2. Lena säger

    30 augusti, 2019 vid 20:56

    Fibersirap gold – vad är det och var får jag tag på det?

    Svara
  3. Twilight säger

    30 augusti, 2019 vid 22:03

    Vart hittar man fibersirap gold? 🙂

    Svara
    • JillW säger

      31 augusti, 2019 vid 16:05

      Det är en sockerfri sirap som finns i de flesta stora matbutikerna. Typ ICA Maxi.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se