Farligt goda kakor med smak av kola och ingefära. Krispigheten kommer från fibersirapen som bland annat finns att köpa på Bodystore. Fibersirapen som heter Gold påminner om sirap i smaken men innehåller dessvärre en liten mängd malt som kan påverka blodsockret samt innehåller även lite gluten. Om man är känslig kan man istället använda den genomskinliga fibersirapen utan malt.
- 50 g smör
- 1 st ägg
- 1 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk ingefära
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 1 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning
- 1 dl fibersirap gold
- 3 dl mandelmjöl
- 3 dl mandelspån
- 1 tsk fiberhusk
- 1 msk bovetemjöl eller kokosmjöl
|
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
- Vispa ihop mjukt smör med ägg, sötning och kryddor.
- Blanda i resten av ingredienserna.
- Bred ut smeten på en smörpappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen i cirka 7 minuter tills de fått färg. Sänk temperaturen till 60 grader och grädda i ytterligare en timme.
- Skär kakorna till snittar och lägg att svalna på galler.
- Njut!
Tips! Tillsätt 1½ tsk kanel och 1½ tsk nejlika så får ni supergoda pepparkakor!
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
Fibersirapen är blodsocker hörande för vissa så man bör bara lite försiktig med den där. Vi har haft medlemmar i lchf gruppen som har testat och för någon tig det 4 dagar innan hon var i ketos igen.
Ok det är bra att veta! Märkligt hur kroppen kan agera olika.
Fibersirap clear höjer inte blodsockret men det gör fibersirap Gold. Kan va bra att veta.? Sen finns det säkert individer som reagerar även på clear-varianten så klart
Tack för detta fantastiska recept! Jag gjorde med pepparkakskryddor idag och wow!!! Nu kan jag också få njuta lite i jul! Åter igen tack för alla fina recept!?
Hej Jill!
Är så glad att jag hittat dig. Har börjat prova många av dina recept, idag har jag bakat dessa kolasnittar med ingefära. Bjöd våran granne, de sa att de var gudomliga, det vill inte säga lite. Mycket goda. Har tittat igenom alla dina recept. Vill testa allt nu. Tack än en gång.
Kram Anette
Så glad jag blir att du hittade hit och tycker om mina recept! 🙂
Kram