Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF)

4 juli, 2020 av JillW 2 kommentarer

Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins, som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med rabarber och hasselnötter. Ljuvligt god som den är eller tillsammans med sockerfri vaniljkräm eller vaniljglass.

bitar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • Kakan
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl valfri sötning (helst sötströ, sukrin gold eller xylitol)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 5 dl rabarber , skurna i 5 mm stora bitar
  • 1 msk valfri sötning (helst sötströ, sukrin gold eller xylitol)
  • Toscatoppingen
  • 100 g mandelspån
  • 100 g hasselnötter , grovt hackade
  • 50 g smör
  • 3 msk fibersirap gold
  • 3 msk grädde
  • 2 krm salt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • Kakan
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl valfri sötning (helst sötströ, sukrin gold eller xylitol)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 5 dl rabarber , skurna i 5 mm stora bitar
  • 1 msk valfri sötning (helst sötströ, sukrin gold eller xylitol)
  • Toscatoppingen
  • 100 g mandelspån
  • 100 g hasselnötter , grovt hackade
  • 50 g smör
  • 3 msk fibersirap gold
  • 3 msk grädde
  • 2 krm salt
  1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft)
  2. Smält smöret och vispa ihop det med ägg, sötning, vanilj och bakpulver tills lite fluffigt. Vispa i resten av ingredienserna.
  3. Bred ut smeten i en smörad pajform. Fördela ut rabarbern i ett jämnt lager över kaksmeten och strössla över lite extra sötning.
  4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg och rabarbern blivit mjuk.
  5. Medan kakan är i ugnen, rosta mandelspånen och hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta gott.
  6. Tillsätt smöret och låt det bli lite brynt för en nötigare smak. Häll i sötning, salt och grädde. Sänk temperaturen något och låt puttra tills vätskan början bli krämig och liknar kolasås.
  7. Bred ut toscasmeten över den färdiggräddade rabarberkakan. Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills servering.

Tips! Variera gärna med blåbär eller hallon istället för rabarber. Då kan man även minska lite på sötningen eftersom de är sötare än rabarber.

RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Mjuka kakor, Sötsaker

Kommentarer

  1. Margareta säger

    21 juli, 2020 vid 15:08

    Underbart god kaka. Har gjort den med svarta vinbär och blåbär också.

    .

    .
    ….

    Svara
    • JillW säger

      21 juli, 2020 vid 15:52

      Vad kul att du gillade den! 🙂

      Kram/
      Jill

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se