Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills kärleksmums LCHF-style

8 oktober, 2018 av JillW 13 kommentarer

Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smakar de faktiskt otroligt likt originalet. De små men naggande goda rutorna av kärlek innehåller endast 1 g kolhydrater per styck. Perfekt saftiga med kraftig chokladsmak. Smakar extra gott tillsammans med en kopp stark espresso.

små rutor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4.4
You:
Rate this recipe!
  • Kakan
  • 150 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1 dl xylitol sötströ eller motsvarande
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyren
  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 100 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
  • Topping
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4.4
You:
Rate this recipe!
  • Kakan
  • 150 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1 dl xylitol sötströ eller motsvarande
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyren
  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 100 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
  • Topping
  • 0,5 dl kokosflingor
  1. Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn)
  2. Smält smöret och vispa ihop med ägg och sötning tills lite fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsform med höga kanter ca 35x27 och häll i smeten. Bred ut den jämnt över hela botten och grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  4. Gör glasyren genom att koka upp smör, grädde och kaffe i en kastrull. Lägg i chokladen och sänk värmen. Rör runt tills chokladen smält helt och glasyren är jämn och fin. Låt svalna något.
  5. Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingorna. Ställ in kakan i kylen och låt svalna helt. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Njut.
Näringsinnehåll per styck: 1 g kolhydrater, 7 g fett, 1 g protein (75 kcal)
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Mjuka kakor, Sötsaker

Kommentarer

  1. HF säger

    8 oktober, 2018 vid 21:19

    Ser underbart gott ut. När du säger sockerfri choklad. Vilken anvönder du då? Skulle du säga att Lindts 85-90% är ”sockerfri” eller finns det någon speciell på bakhyllan?

    Svara
    • JillW säger

      8 oktober, 2018 vid 21:51

      Jag brukar oftast använda en mörk choklad från xucker som är sötad med xylitol/björksocker. Men du kan absolut använda en ”vanlig” mörk choklad också med hög kakaohalt. Den innehåller ju lite mer kolhydrater men det är bara 100 g choklad i hela kakan så det blir rätt lite socker procentuellt sätt ändå 🙂 Lycka till!

      Svara
      • HF säger

        9 oktober, 2018 vid 06:32

        Var brukar du köpa denna xucker choklad? Finns den i nån matkedja eller endast online? <3

        Svara
        • JillW säger

          9 oktober, 2018 vid 08:23

          Förut sålde de den på både Worthit och på Bodystore. Men nu har jag lyckats köpa den via deras tyska sajt (tack Google-translate ?). Grejen är att Katrin Z börjat sälja den under sitt varumärke men eftersom jag tycker hon verkar vara en sån otroligt oskön och osympatisk person undviker jag helst att köpa hennes grejer. Men du gör ju såklart som du vill ?

          Svara
          • HF säger

            9 oktober, 2018 vid 10:18

            Hahaha…okej…så de har alltså samma innehåll? 🙂 Testade hennes choklad salt caramel en gång precis när den kom, men som fd sockerberoende triggades jag galet mycket av den så jag kunde inte sluta äta… låg sen istället i kraftig magknip resten av dagen) och när sånt händer, köper jag det aldrig igen. Kanske satsar på en Lindts 99%…istället…Tack för snabba svar.

  2. Lena säger

    9 oktober, 2018 vid 05:47

    Vad tror du om att byta ut mandelmjölet mot pofiber? Gjort det på bl a kesobröd med lyckat resultat.

    Svara
    • JillW säger

      9 oktober, 2018 vid 08:06

      Hej! Det ”går” säkert men resultatet blir nog ganska annorlunda i både smak och konsistens. Kanske räcker med 2 dl i sådana fall eftersom pofiber drar åt sig mer vätska? Berätta gärna hur det gick! 🙂

      Svara
  3. Pia Lundberg Dahlström säger

    9 oktober, 2018 vid 06:53

    Jag undrar också var man kan köpa xucker chokladet?

    Svara
    • JillW säger

      9 oktober, 2018 vid 08:24

      Hej! Se mitt svar i tråden ?

      Svara
  4. Nathalie säger

    4 februari, 2019 vid 13:30

    Provade att göra dessa häromveckan men vet inte vad jag gjorde fel 🙁 Kakan blev alldeles lös i mitten, även fast jag hade den inne så länge som det stod i receptet… Fick tyvärr slänga den 🙁

    Svara
    • JillW säger

      6 februari, 2019 vid 17:04

      Hej! Tråkigt att den inte blev som du hade tänkt dig. Olika ugnar fungerar lite olika beroende på om de exempelvis är varmluft eller inte så det är alltid bra att hålla lite koll första gången man gör något nytt och anpassar efter sin egen ugn. Testa med en sticka och ha kvar den längre i ugnen om den fortfarande är lös i mitten.

      Ha det gott!

      Svara
  5. Johanna NIlsson säger

    1 april, 2019 vid 13:34

    hej!
    1 dl xylitol, sötsrö eller liknande… Har du något specifikt alternativ (namn) till xylitol som funkar lika bra? Tack på förhand:-)

    Svara
    • JillW säger

      7 april, 2019 vid 18:27

      Hej!
      På ICA maxi så säljer de xylitol som det står Björksocker på. Det är samma sak 🙂 Lycka till!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se