Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Grillad fisk med grönsaksspett och vitlökscremé

14 augusti, 2012 av JillW Lämna en kommentar

jillsmat_grillad_fisk_vitlokscreme

På sommaren vaknar grottmänniskan i varje köldbiten svensk. Man vill ut från grottan, ut i det gröna och tillaga sin föda över glödande kol (eller som den moderna grottmänniskan gör, på sin el- eller gasolgrill).

Kanske är det våra förfäders gener som tränger igenom som gör att vi är så förtjusta i att grilla. Eller så beror det helt enkelt på den goda smaken och gemenskapen kring matlagningen som annars, för det mesta, är en ”one man show” i köket. Så fram med grillen och fjutta på. För grillat är godast.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • 4 st fiskfiléer*
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 2 st citroner
  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 1 knippe vårlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 tsk torkad timjan
  • Vitlökscréme
  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 st citron
  • 2 st hela vitlökar
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • 4 st fiskfiléer*
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 2 st citroner
  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 1 knippe vårlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 tsk torkad timjan
  • Vitlökscréme
  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 st citron
  • 2 st hela vitlökar
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar
  1. Gnid in fisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Skär grönsakerna i bitar och trä upp på spett. Ringa över olivolja och krydda med timjan, salt och peppar. Dela citronerna på mitten. Lägg citronerna med skärytan nedåt och grönsaksspetten på grillen. Fisk går snabbt att grilla, cirka 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek och grillvärme. Pressa citronen över fisken vid servering.
  2. Skär av översta toppen på vitlökarna, ringa över lite olivolja och packa in dem i grillfolie. Lägg paketen på grillen. Det tar ca 45 minuter tills de blivit mjuka och lite söta i smaken. När vitlökarna är klara, pressa ut vitlökarna från skalet i en skål. Mosa vitlöken, riv i skalet från citronen, finhacka persiljan och blanda med cremé fraichen. Smaka av med salt och peppar.

* Helgeflundra/hälleflundra är otroligt gott att grilla men lax är billigare och gott det med. Svärd- och tonfisk gör sig också bra på grillen, men tänk på att inte grilla dessa för länge då blir de väldigt torra.

RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Grillat, Måltid, Recept, Tillbehör

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2019 jillsmat.se