Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Asiatiska köttbullar med wasabikålsallad

6 juni, 2014 av JillW Lämna en kommentar

Jillsmat_Picknick_asiatiska_kottbullar_webb

En explosion av smaker och härliga färger bjuder jag på i dessa recept. Passar perfekt att ta med på utflykten då det även fungerar att äta kallt.

portioner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • Asiatiska kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 st vårlökar
  • 2 tsk ingefära färsk, riven
  • 1 st citrongrässtjälk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus soya
  • Rödkål och rättikasallad med sesam och wasabidressing
  • 600 g rödkål
  • 300 g rättika
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl rapsolja kallpressad
  • 2-3 tsk wasabi
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl sesamfrön rostade
  • Korianderketchup
  • 2 dl ketchup (sötad med stevia)
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 tsk ljus soya
  • 1 tsk sesamolja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • Asiatiska kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 st vårlökar
  • 2 tsk ingefära färsk, riven
  • 1 st citrongrässtjälk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus soya
  • Rödkål och rättikasallad med sesam och wasabidressing
  • 600 g rödkål
  • 300 g rättika
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl rapsolja kallpressad
  • 2-3 tsk wasabi
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl sesamfrön rostade
  • Korianderketchup
  • 2 dl ketchup (sötad med stevia)
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 tsk ljus soya
  • 1 tsk sesamolja
Asiatiska kycklingköttbullar
  1. Blanda färsen med fint skuren vårlök, pressade vitlöksklyftor, ingefära, salt och fint strimlat citrongräs (banka stjälken med baksidan av en kniv innan du skivar så tunt som möjligt). Rulla till köttbullar och stek gärna i kokosfett.
Rödkål och rättikasallad med sesam och wasabidressing
  1. Riv rödkål och rättika tunt. Mixa samman majonnäs med rapsolja, wasabi och salt. Blanda samman rödkål, rättika, dressing och rostade sesamfrön.
Korianderketchup
  1. Mixa samman samtliga ingredienser. Klart!
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Tillbehör

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se