En explosion av smaker och härliga färger bjuder jag på i dessa recept. Passar perfekt att ta med på utflykten då det även fungerar att äta kallt.
- Asiatiska kycklingköttbullar
- 500 g kycklingfärs
- 2 st vårlökar
- 2 tsk ingefära färsk, riven
- 1 st citrongrässtjälk
- 1 tsk salt
- 1 msk ljus soya
- Rödkål och rättikasallad med sesam och wasabidressing
- 600 g rödkål
- 300 g rättika
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl rapsolja kallpressad
- 2-3 tsk wasabi
- 1 tsk salt
- 0,5 dl sesamfrön rostade
- Korianderketchup
- 2 dl ketchup (sötad med stevia)
- 0,5 kruka koriander
- 2 tsk ljus soya
- 1 tsk sesamolja
|
Asiatiska kycklingköttbullar
- Blanda färsen med fint skuren vårlök, pressade vitlöksklyftor, ingefära, salt och fint strimlat citrongräs (banka stjälken med baksidan av en kniv innan du skivar så tunt som möjligt). Rulla till köttbullar och stek gärna i kokosfett.
Rödkål och rättikasallad med sesam och wasabidressing
- Riv rödkål och rättika tunt. Mixa samman majonnäs med rapsolja, wasabi och salt. Blanda samman rödkål, rättika, dressing och rostade sesamfrön.
Korianderketchup
- Mixa samman samtliga ingredienser. Klart!
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
Lämna ett svar