Gör din egna ostsås/dip nästa gång och slipp alla onödiga tillsatser som de flesta färdiga ostsåser gör som man köper i butik. Denna är ju givetvis också godare.
Om du har som mål att äta något riktigt gott och bli väldigt mätt kommer här ett hett tips! Gör min glutenfria schnitzel av kalkon med min goda ”fool proof” bearnaisesås till middag. Servera tillsammans med en god sallad eller varför inte smörstekt vitkål?
Kan i ärlighetens namn säga att jag aldrig ätit vanliga kåldolmar någon gång (inte ens på den tiden då jag åt däggdjur). Kanske på grund av namnet, den bleka färgen eller det ganska intetsägande ingredienserna?
Blomkålen är lite som räddaren i nöden i lågkolhydratkostsammanhang. I det är receptet har potatisen bytts ut mot blomkål och blir ett utmärkt, lite lyxigt tillbehör. Den enda nackdelen är väl att blomkål inte direkt doftar supergott när man kokar den, men det är det värt.
En av mina absoluta favoriträtter sedan barnsben är kyckling, ris och curry. Riset fallerar ju lite på grund av min lågkolhydratlivsstil men resten går ju utmärkt. Det bästa är ju att man nu kan äta skinnet med gott samvete.
Färs är verkligen en favorit då det är snabblagat och lätt att få mycket smak på. Här är ett recept på saftiga biffar av kycklingfärs samt en hemgjord pestosås. Jag serverade dem tillsammans med ugnsrostade grönsaker med chili, vitlök och olivolja.
Jag älskar verkligen aubergine! Så när Magda la upp en bild på en aubergineröra med sambal på Instagram så blev jag sjukt sugen. Här kommer min variant som passar utmärk som tillbehör till grillat, färsbiffar eller som vegorätt.
Köttfärslimpa är den perfekta vardagsmaten. Det går snabbt, är förhållandevis billigt och sist men absolut inte minst så är det gott! Här är min variant med kycklingfärs och kalkonbacon. Till det gjorde jag en god champinjonsås samt smörstekta haricots verts och körsbärstomater med vitlök.