Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Äggfria LCHF-våfflor

24 mars, 2013 av Jill Wallentin 12 kommentarer

Jills äggfria LCHF-våfflor

Jill Wallentin
Helt ärligt så trodde jag att dessa våfflor skulle bli ett fiasko. Jag kollade lite på andra våffelrecept för att få inspiration och såg rätt snabbt att den gemensamma nämnaren var ägg. Upptäckte till min besvikelse att vi inte hade några ägg hemma men jag bestämde mig för att göra våfflor ändå...
Smeten blev väldigt tjock, inte som "vanlig" smet men som tur var fastnade den inte i våffeljärnet som jag var rädd för, men de såg ju så tunna ut! Smått skeptiskt smakade jag och konstaterade snabbt att de var både frasiga och väldigt goda! Trots att de inte är lika tjocka som vanliga våfflor tycker jag helt klart att receptet är värt att sprida vidare! Hoppas att de faller er i smaken.
Servera med grädde och färska bär eller sockerfri sylt.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör smält
  • 1 dl mascarpone (eller annan färskost)
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl pofiber
  • 2 krm salt

Instruktioner
 

  • Värm våffeljärnet. Smält smöret och vispa sedan samman med mascarpone, grädde och vatten. Vispa i resten av ingredienserna.
  • Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
  • Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Jills goda apelsinkaka med mascarponefluff

7 mars, 2013 av Jill Wallentin 5 kommentarer

jillsmat_apelsinkaka

I Spanien är det tydligen vanligt att man använder sig utav hela apelsiner när man bakar. Tyckte att detta lät väldigt intressant så jag gjorde ett försök och det blev fantastiskt gott!

…

Läs mer

Arkiverad under: Jul, Mjuka kakor, Påsk, Recept, Sötsaker

Äppelkaka med hemgjord vaniljsås

17 februari, 2013 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_godasteappelkakan

Äpplen är kanske inget man associerar med lågkolhydratkost direkt (inte sötningsmedel heller om man frågar vissa). Men för mig handlar det om mängd, hur ofta man äter något och vad alternativet annars skulle varit.

…

Läs mer

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Kardemumma- och ricottayoghurt

29 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kardemummayoghurt

Detta kanske kan vara något till helgfrukosten? Testa då detta smaskiga recept. Förföriskt gott och extra lyxigt blir det med färska bär till.

…

Läs mer

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Mumsiga chokladrutor med rostad kokos

27 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_chokladrutor

Det började med att jag skulle göra en slags kladdkaka. Vi avnjöt den varm med en klick grädde. Dagen efter tog jag mig en bit direkt från kylen och oj vad gott! Den var till och med snäppet godare kall än när den var varm. Nu smakade den mer som fudge än som kladdkaka. Riktigt smarrigt!

…

Läs mer

Arkiverad under: Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Smarriga socker- och glutenfria semlor

20 januari, 2013 av Jill Wallentin 13 kommentarer

Smarriga socker- och glutenfria semlor

Jill Wallentin
Hur mysigt är det inte att komma in från vinterkylan och njuta av en härlig semla? Jag äter helst min i en skål med varm mjölk som vi gjorde när jag var liten. Även vi som äter lågkolhydratkost och vill hålla oss undan från gluten vill kunna njuta av semlor.
Skriv ut receptet
Portioner 5 stycken

Ingredienser
  

Kardemummabullar

  • 2 st ägg
  • 100 g färskost (typ Philadelphia)
  • 50 g smör mjukt
  • 0,75 dl xylitol eller 1 dl annat valfri sötning
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokosmjöl om nötfritt
  • 0,5 msk fiberhusk *
  • 1 dl pofiber **
  • 1 st uppvispad ägg att pensla med

Mandelmassa

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk valfri sötning
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 2 msk grädde

Ovanpå

  • Sukrin melis eller annat florliknande sötningsmedel

Instruktioner
 

Kardemummabullar

  • Ställ in ugnen på 200 grader.
  • Vispa samman ägg, smör, förskost, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
  • Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

Mandelmassa

  • Blanda samman ingredienserna.
  • Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.

Anteckning

* Öka mängden fiberhusk om du vill ha rundare bullar. Jag har minskat mängden då jag hellre vill åt en godare smak än fin form.
* * Bli inte avskräckt av att pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater. Kolhydratinnehållet är i sig helt ointressant om man inte räknar in mängd. I detta fallet innehåller 1 dl pofiber cirka 2-3 gram kolhydrater, utslaget på totalen blir det väldigt lite. Pofiber är dessutom bra för magen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Hemgjord vaniljglass med chokladsås

9 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_vaniljglassmedplock

I julas fick jag en glassmaskin* av mina föräldrar så nu kan jag äntligen göra krämig sockerfri glass, precis så jag vill ha den.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Himmelsk chokladfondant

5 januari, 2013 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Detta kan faktiskt vara den perfekta efterrätten. Den tar cirka 10 minuter att göra från att du öppnar kylskåpet till att du serverar. Smaken är ljuvlig! Som kladdkaka, men nästan lite godare.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Barnsligt goda pepparkaksbollar

10 december, 2012 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_pepparkaksbollar

Barnsligt goda läckerbitar med smak av pepparkaksdeg och knapriga rostade mandlar. Perfekt att bjuda på till advent. 

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Jul, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Schackrutor med arrak och mandelmassa

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_schackrutor

Nu behöver du inte sitta och titta på  när omgivningen sitter och mumsar på sitt kolhydratsstinna julgodis. Gör ditt eget julsnask, utan onödiga kolhydrater och tillsatser. Dessa snygga schackrutor är försvinnande goda.

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Jul, Påsk, Recept, Snabblagat, Sötsaker

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …