Här kommer ett riktigt smarrigt recept på glutenfria lågkolhydratmuffins utan nötter. De blev kladdiga i mitten och krispiga utanpå, precis så som jag gillar det.
Rabarber är ju så gott och innehåller också lite kolhydrater (under 3 g/100 g). Här kommer receptet på en en supergod kaka som gärna avnjutes tillsammans med hemgjord vaniljgrädde.
En otroligt saftig och smakrik kaka som är både socker- och glutenfri. Det speciella med den här kakan är att man använder sig utav hela apelsiner vilket ger kakan naturlig sötma, smak och en fantastisk gul färg.
2mskSukrin melis(eller annan florliknande sötning)
rivet skal från en apelsin
Instruktioner
Kakan
Ställ in ugnen på 150 grader.
Tvätta apelsinerna. Lägg dem i en kastrull med vatten, koka upp. Låt sedan koka i 15 minuter.
Skär apelsinerna i bitar och pilla bort kärnorna. Mixa apelsinerna (med skal och allt) i en matberedare tills allt blivit finfördelat, som en puré. Lägg i smöret och fortsätt mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Smöra en form och häll i smeten.
Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått lite färg och har stabiliserat sig. Låt svalna innan servering.
Mascarponefluff
Vispa grädden fluffig. Blanda samman med mascarpone och tillsätt resten av ingredienserna.
Anteckning
TIPS! Kakan går utmärkt att göra som muffins samt att förvara i kylskåp eller frysa in.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Äpplen är kanske inget man associerar med lågkolhydratkost direkt (inte sötningsmedel heller om man frågar vissa). Men för mig handlar det om mängd, hur ofta man äter något och vad alternativet annars skulle varit.
Det började med att jag skulle göra en slags kladdkaka. Vi avnjöt den varm med en klick grädde. Dagen efter tog jag mig en bit direkt från kylen och oj vad gott! Den var till och med snäppet godare kall än när den var varm. Nu smakade den mer som fudge än som kladdkaka. Riktigt smarrigt!
Få saker triggar julkänslorna lika starkt som doften från pepparkakskryddor. Dessa muffins är fantastiskt saftiga och goda. Helt otroligt att de varken innehåller socker eller mjöl.
Jag testade att göra mitt favoritrecept på muffins med kardemumma fast socker- och glutenfria. Det blev sjukt bra! De gick till och med hem hos mannen som är lite anti sötningsmedel.