Rabarber är ju så gott och innehåller också lite kolhydrater (under 3 g/100 g). Här kommer receptet på en en supergod kaka som gärna avnjutes tillsammans med hemgjord vaniljgrädde.
I Spanien är det tydligen vanligt att man använder sig utav hela apelsiner när man bakar. Tyckte att detta lät väldigt intressant så jag gjorde ett försök och det blev fantastiskt gott!
Äpplen är kanske inget man associerar med lågkolhydratkost direkt (inte sötningsmedel heller om man frågar vissa). Men för mig handlar det om mängd, hur ofta man äter något och vad alternativet annars skulle varit.
Det började med att jag skulle göra en slags kladdkaka. Vi avnjöt den varm med en klick grädde. Dagen efter tog jag mig en bit direkt från kylen och oj vad gott! Den var till och med snäppet godare kall än när den var varm. Nu smakade den mer som fudge än som kladdkaka. Riktigt smarrigt!
Få saker triggar julkänslorna lika starkt som doften från pepparkakskryddor. Dessa muffins är fantastiskt saftiga och goda. Helt otroligt att de varken innehåller socker eller mjöl.
Jag testade att göra mitt favoritrecept på muffins med kardemumma fast socker- och glutenfria. Det blev sjukt bra! De gick till och med hem hos mannen som är lite anti sötningsmedel.