Soppa är ju så gott. Snabbt går det att göra också i de flesta fall. Denna krämiga soppa av kronärtkocksbottnar är både lite syrlig och rund i smaken. Baka gärna något härligt bröd till.
Det började med att jag skulle göra en slags kladdkaka. Vi avnjöt den varm med en klick grädde. Dagen efter tog jag mig en bit direkt från kylen och oj vad gott! Den var till och med snäppet godare kall än när den var varm. Nu smakade den mer som fudge än som kladdkaka. Riktigt smarrigt!
Detta kan faktiskt vara den perfekta efterrätten. Den tar cirka 10 minuter att göra från att du öppnar kylskåpet till att du serverar. Smaken är ljuvlig! Som kladdkaka, men nästan lite godare.
Soppa är ju så himla gott (det är som att dricka sås som min brorsa brukar säga) och går att koka ihop på några minuter. Denna goda svampsoppa är också vegetarisk. Välj den svampsort som du tycker bäst om. Ett tips är att köpa fryst svamp så man alltid har i frysen.
Det känns som att grönkål är en relativt bortglömd grönsak för många, som oftast enbart används som dekoration runt julskinkan vid jul. Grönkålen är inte bara god att tillaga utan innehåller även mycket järn, C-vitamin och A-vitamin.