Min variant på den kalla spanska soppan – gazpacho. Min version är en riktig vitaminkick med asiatiska influenser. En perfekt förrätt som är en fröjd för både öga och gom.
Det härliga med grillat är ofta alla goda tillbehör. Sötpotatis innehåller ganska mycket kolhydrater (20%) men är samtidigt ett nyttigare alternativ än vanlig potatis då den innehåller mer vitaminer och mineraler. Passar också utmärkt som förrätt.
I början av maj har den svenska sparrisen premiär. Men underbart är kort. Redan till midsommar så är sparrisens tid förbi. Så passa på att njuta så länge det går. Som tur är finns ju dock sparris att få tag i under resten av året i frysdisken. Här får ni ett lättlagat och smakrikt recept på en härlig quiche. Servera med en god sallad.
Riktigt goda burgare med kalkonfärs fyllda med buffelmozzarella. Dessa blir givetvis godast på grillen men går även bra att stekas. Servera gärna burgarna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd och din favoritsallad.
Jag fullkomligt älskar denna rätt! Det blir som en smakexplosion i munnen av den heta chilin, aromatiska citrongräset, koriandern och den syrliga limen. Min variant av denna rätt (Laab gai) är som gjuten för dig som passar dig för kolhydraterna. Laddad med protein och smak. Servera gärna med sjögräsnudlar.
Jag är ett väldigt stort fan av det thailändska köket. Älskar den härliga mixen av sött, salt och syrligt. Dessa fiskkakor (Tod man pla) är utmärkta för dig som helst skippar kolhydraterna. Visst, det är nästan alltid socker i asiatisk mat men om du slår ut den lilla mängden på hela anrättningen så är det försumbart för de flesta. Om du kör väldigt strikt kan du utesluta oyster saucen.
Gumbon härstammar från New Orleans och är ett resultat av de kulturer som florerade där under 1700-talet. Med influenser från bland annat Frankrike, Spanien och Afrika är det en mustig och värmande allt-i-ett gryta som är perfekt att bjuda på om ni är många. Skippa majs och sötpotatis om kolhydratkänslig.
Den här såsen skulle man kunna kalla för balinesernas ”ketchup”. Den serverades nämligen till allt möjligt men främst till grillad kyckling och fisk. Recept är något anpassat till vad som finns att köpa i svenska matvarubutiker, men smaken är nästan den samma. De blandar ofta såsen med spenat och serverar till kött eller fisk.