Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Chiapudding/gröt med olika smaker och toppingar

1 augusti, 2014 av Jill Wallentin 17 kommentarer

jillsmat_chiapudding

Ja, jag är ju inte först på bollen med att göra pudding/gröt av chiafrön. Men nu har jag äntligen testat och blev positivt överraskad över denna hälsobomb!

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Sötsaker

Portabelloägg

27 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_portabelloagg

Ägg är ju verkligen det perfekta livsmedlet eftersom det innehåller allt som vi behöver utom C-vitamin. Här får ni ett recept på en vegetarisk frukost eller lunch som är både god, näringsrik och mättande.

Portabelloägg

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st stora portabellosvampar
  • 4 st ägg
  • 4 msk ajvar relish eller tomatsås
  • 200 g riven ost
  • örtkrydda

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta bort foten på svamparna och lägg dem med ovansidan nedåt på en ugnsplåt.
  • Bred ut ajvar och knäck ett ägg på svampen, toppa med ost och örtkrydda.
  • Tillaga i ugnen i 10-15 minuter.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Turbo-ostkaka med rostade pistagenötter och jordgubbar

1 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_turboostkaka

Ibland är man sugen på något riktigt smarrigt och vill ha det nu, nu, nu. Då är detta ett perfekt recept för dig då du slänger ihop den på 5 minuter. Grunden är min turbogröt fast denna är smaksatt med bittermandel och är toppad med jordgubbar och rostade pistagenötter. Enjoy!

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Barnsligt god hallon- och avokadosmoothie

23 april, 2014 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_hallonsmoothie

En väldigt god och mättande smoothie för både vuxna och barn! Passar bra som frukost eller som ett lyxigt mellanmål. Byt ut yoghurt och mjölk mot kokos- eller mandelmjölk om du föredrar mejerifritt.

…

Läs mer

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Ricottapannkakor med chokladsås

28 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_ricottapannkakor

Får jag fresta med några fluffiga chokladpannkakor? Förutom att de är supergoda så är de även glutenfria och om du väljer sockerfri sötning (eller skippar sötningen helt) så blir de också lågkolhydratvänliga.

…

Läs mer

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Sötsaker

Johannesbröd-kärnmjöl-pancakes

18 november, 2013 av Jill Wallentin 4 kommentarer

jillsmat_glutenfria_pannkakor_johanneskarnbrodmjol

Njut av dessa goda, nötfria och fluffiga pancakes till brunch med en klick smör eller kanske bär och vispad grädde? Gillar du amerikanska pancakes så kommer du att gilla dessa.

…

Läs mer

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Turbogröt med ägg och kanel

2 oktober, 2013 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_turbogrot

Detta kan ju vara det lättaste receptet någonsin. Låter kanske inte så sexigt med gröt gjord av ägg, men det är riktigt gott och näringsrikt och mättande också för den delen. Servera med kanel och eventuellt extra sötning.

…

Läs mer

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Jul, Recept, Snabblagat, Sötsaker, Vegetariskt

Ostpanerad omelett

11 maj, 2013 av Jill Wallentin 13 kommentarer

jillsmat_ostpaneradomelett_2

Min mamma har flera gånger sagt åt mig att prova att lägga osten i botten av stekpannan när jag gör omelett för ”pappa tycker också att det är supergott!”. Det lät ju inte superrevolutionerande men klart att jag måste testa och ”oh my god” säger jag bara – min mamma är ett geni!

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Scrambled Pancakes

6 april, 2013 av Jill Wallentin

Scrambled Pancakes

Jill Wallentin
Ibland kan man helt enkelt inte bestämma sig. I detta fallet behöver du inte heller göra det då du får en härlig mix av både scambled eggs och American pancakes.
Detta blir mer mättande än scrambled eggs samtidigt som att det går mycket snabbare än att göra pannkakor. Servera med Sukrin melis (eller annat sockerfritt "florsocker") och kanel. Eller varför inte grädde och sylt eller färska bär?
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 7 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl gammeldagsmjölk
  • 1 dl mandelmjöl (eller 0,5 dl kokosmjöl om nötfritt)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
  • 0,5 tsk salt
  • smör eller kokosfett att steka i

Instruktioner
 

  • Vispa samman ägg och grädde. Vispa sedan i resten av ingredienserna. Låt stå i några minuter.
  • Stek i rikligt med smör eller mindre mängd kokosfett. Du kan till och med klicka i några bitar smör under tiden som du steker.
  • Gör på samma sätt som när du gör scrambled eggs. Rör med stekspaden mot botten då och då tills smeten stelnat och fått fin färg.

Anteckning

TIPS! Om mejerifritt använd 2 dl kokosgrädde istället för grädde och mjölk.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Snabblagat

Äggfria LCHF-våfflor

24 mars, 2013 av Jill Wallentin 12 kommentarer

Jills äggfria LCHF-våfflor

Jill Wallentin
Helt ärligt så trodde jag att dessa våfflor skulle bli ett fiasko. Jag kollade lite på andra våffelrecept för att få inspiration och såg rätt snabbt att den gemensamma nämnaren var ägg. Upptäckte till min besvikelse att vi inte hade några ägg hemma men jag bestämde mig för att göra våfflor ändå...
Smeten blev väldigt tjock, inte som "vanlig" smet men som tur var fastnade den inte i våffeljärnet som jag var rädd för, men de såg ju så tunna ut! Smått skeptiskt smakade jag och konstaterade snabbt att de var både frasiga och väldigt goda! Trots att de inte är lika tjocka som vanliga våfflor tycker jag helt klart att receptet är värt att sprida vidare! Hoppas att de faller er i smaken.
Servera med grädde och färska bär eller sockerfri sylt.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör smält
  • 1 dl mascarpone (eller annan färskost)
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl pofiber
  • 2 krm salt

Instruktioner
 

  • Värm våffeljärnet. Smält smöret och vispa sedan samman med mascarpone, grädde och vatten. Vispa i resten av ingredienserna.
  • Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
  • Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Sötsaker

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …