Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

#LCHFsthlm2014 mitt och Magdas tredje och största event hittills!

26 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

LCHFsthlm2014_webb__27

Efter flera månader av planering och förberedelser så var det äntligen dags för mitt och Magdas tredje och största event hittills – #LCHFsthlm2014!

Det var varmt i luften och solen gassade när våra förväntansfulla deltagare anlände till eventet i Sollentuna. Vissa hade rest ända ifrån Lund, Falun och till och med från Lycksele för att komma på vårt event! Helt otroligt!

Vi insåg någon dag innan eventet att vi var tvungna att ha extra hjälp med fix under dagen och som tur var så fick vi ovärderlig hjälp från Emelie från Worth it Lifestyle som var där och bland annat bjöd på en supergod lemonad sötad med stevia som deltagarna kunde svalka sig med innan eventet drog igång på riktigt.

 

LCHFsthlm2014_webb__11

Föreläsningar x 3
På tidigare events har vi hyrt in väldigt duktiga föreläsare som Jonas Bergqvist och Anna Hallén. Men denna gång så tog vi modet till oss och höll i föreläsningarna själva!

Min föreläsning Gör om, gör rätt inledde dagen. I föreläsningen jämförde jag hur vi levde förr i tiden med hur vi lever nu, inte enbart gällande kost utan även familjesituation, krav, miljö etc. För att sedan gå in på hur vi i dagens moderna samhälle kan ge vår kropp dess bästa förutsättningar för att hålla sig frisk, glad och lycklig livet ut. Även om den glutenfria lågkolhydratskosten enligt mig är grunden så är det knappast lösningen på alla problem. Jag gick även igenom resten av pusselbitarna som är oerhört viktiga för att vi ska kunna uppleva vår personliga optimala hälsa och välbefinnande. Givetvis pratade jag även om mina hjärtefrågor som handlar om hur man inte bara tar hänsyn till sig själv utan även för djur och natur genom att göra medvetna val i matbutiken.

Sedan höll Mattias Ribbing som är trefaldig svensk mästare i minne en uppskattad kortare föreläsning om lågkolhydratkost och minne. Han bjöd sedan deltagarna på sitt nystartade företags, Succeeder, Bulletproof Coffee.

 

LCHFsthlm2014_webb__14

Vi hade verkligen tur med vädret och vi kunde avnjuta fikat som bestod av socker- och glutenfria rabarberkakor med kardemumma med vaniljgrädde ute i solen. Receptet på kakorna hittar ni här fast utan kardemumma. Ingredienserna kom från den inspirerande matbutiken på nätet MatHem, Mindresukker (Sukrin Gold och kokosmjöl) och Lindroos (Fiberhusk). Man kunde även njuta av Worth it Lifestyles hälsokaffe och naturella valnötter från Sevan.

 

Efter fikapausen så var det dags för höggravida Magda Dedics föreläsning som handlade om Lågkolhydratkost för hela familjen och hur man kan gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt utan att sätta kroppen i svält eller få näringsbrist. Hon berättade bland annat om Anna Halléns handmodell och gav tips på bra alternativ till snabbmat. Fast det var Magdas första föreläsning så var hon fantastiskt underhållande och avslappnad. En väldigt uppskattad föreläsning med andra ord.

LCHFsthlm2014_webb__28

Provsmakning
Efter dagens sista föreläsning så stod provsmakningsbordet uppdukat med massor av godsaker! Bland annat glutenfri focaccia som jag bakat (recept hittar ni här), bredbar Labneh och Greklands populäraste fetaost av märket Dodoni från Sevan, Casablanca Chicken, yoghurtsås med mynta, baba ganoush och syrlig sallad från SOOK Streetfood (som förövrigt kom tvåa i helgens Street Food SM i Kungsträdgården). Det mest spännande inslaget var nog algsalladen från Risberg import som verkligen fick blandade recensioner. Allt från ”Godast av allt!” till ”Detta var absolut ingenting för mig!”. Kul hur olika smaklökar man har. Man kunde även smaka på Kimchi, även den från Risberg import. Det bjöds även på de goda spröda frökexen från Huså Bröd som Birgitta Höglund hjälpt dem att ta fram, Celsius, rysk yoghurt med SteviaDrops från Sweet Leaf och bars från Nutri-Nicks.

LCHFsthlm2014_webb__33

Prisutdelning
Dagen avrundades med utlottning av priser till ett totalt värde av hela 8 000 kronor! Det roligaste tyckte vi var att alla vann ett pris! Det gick till så att vi drog deltagarnas namn ur en burk och den personen fick sedan välja vilket pris som de ville ha från bordet. Man kunde bland annat vinna en fullproppad kasse från Mathem.se, vinstpaket från webbshoppen Liveo, exklusiva produkter från Succeeder, orientaliska livsmedel från Sevan, sötning och matmuffins från Mindresukker, asiatiska läckerheter från Risberg import, LCHF och träning från Jonas Bergqvist, flera exemplar av min kokbok Jills mat efter säsong från Pagina förlag, bakmixer från Blending Bliss, SteviaDrops från Sweet Leaf,  Cocosa kokosfett från Soma Nordic, Xylitol från Worth it Lifestyle, Mattias Ribbings böcker Vägen till maxade betyg och Vägen till mästarminne och eventets mest kittlande inslag, nämligen en ”Rabbit” (massagestav) från Lustjakt.se. Som sagt, hälsa handlar ju inte bara om vad vi stoppar i munnen 😉 (ha ha ha)

LCHFsthlm2014_webb__36

Goodie bags
Sist men inte minst så fick deltagarna sina välfyllda goodie bags till ett värde av över 500 kronor (exklusive värdekuponger och rabatter)! De innehöll magnesium av bästa kvalité från Helhetshälsa, sjögräsnudlar från Risberg import, Fiberhusk från Lindroos, Ghee och valnötter från Sevan, kokosfett från Soma Nordic,  spröda frökex från Huså Bröd, energidryck från Celsius, Cake in a Cup i olika smaker från Mindresukker och Xylitol från Worth it Lifestyle. Förutom allt detta fanns det värdekuponger och rabatter från MatHem, Blending Bliss, MF hälsoutbildningar, LCHF-butiken, Liveo och Lustjakt.se.

 

Ett varmt tack…
Vi vill förutom våra härliga deltagare tacka alla våra sponsorer som bidragit med massor av fantastiska produkter och erbjudanden till eventet! Tack till min underbara man Eric, Emelie och Charlotte för all hjälp under dagen och ett extra varmt tack till våra fyra premium sponsorer Lindroos, Helhetshälsa, Risberg import och SOOK Streetfood. På grund av er kunde vi hålla ett något längre biljettpris till eventet så att fler hade möjlighet att komma.

Vi hoppas att både sponsorer och deltagare är taggade för fler event i framtiden!

 

Ps. Ni som var med på eventet, dela gärna med er av era blogginlägg och bilder i Facebookgruppen Jills mat EVENTS och fyll gärna i vårt frågeformulär som ni ska ha fått på mejlen om eventet så att vi kan bli ännu bättre till nästa gång.

 

Fler bilder från eventet:

 

Arkiverad under: Blogg, Event

Make-over, 30 års-party och kompismys

28 april, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill_buffe

Den här helgen har verkligen varit fantastisk på många sätt! Höjdpunkten var min 30 års-fest med tema ”Kändis” på lördagen som jag hade tillsammans med mina närmaste vänner och familj.

Under fredagen så försökte jag förbereda så mycket som möjligt inför festen med att bland annat göra ”birdy burgers” av 5 kg kalkon och kycklingfärs *pust*. Det gick dock betydligt lättare än vad jag hade trott med en sån där hamburgerpress. Jag tillagade dem sedan i ugnen i cirka tio minuter, så att de stabiliserade sig ordentligt. Sen grillade vi dem precis innan vi skulle äta dagen efter. Det blev riktigt lyckat!

Efter att burgarna var preppade så åkte jag till Wärns Salonger i Solna där jag för första gången fick en soldusch/spray tan! Jag var lite orolig för att jag skulle se ut som en morot eller bli lika brun som en body builder. Men som tur var så blev det otroligt fin färg. Efter 10 minuter hade man samma djupa fina färg som man får efter flera veckors solsemester, utan att behöva bränna sig. Sjukt häftigt! Kommer absolut att göra detta igen när man vill känna sig lite extra fräsch.

På kvällen hämtade jag upp mina underbara skånetjejer Josefin och Magda från flygplatsen som skulle bo hos oss över helgen. Förutom att vi hade jäkligt kul så hjälpte de mig oerhört mycket inför festen med allt från bakning till städning. Helt fantastiska är de!

Innan festen satte igång smet jag iväg till Wärns Salonger igen för att Malin, som äger salongen, skulle hjälpa mig med min omvandling till Sandy i Grease. På 1½ timme gjorde hon en fin håruppsättning, smink och hann till och med måla mina naglar med gellack! Sedan skyndade jag mig hem för att byta om och göra i ordning det sista innan gästerna kom.

Det var helt sjukt kul att se hur alla gästerna hade gått all in för kändis-temat! På festen kom bland annat grannen i Beck, Pingu, Tant brun, Anna Anka och preggo Brittan.

Jag bjöd på det ekologiska Charles de Fere som välkomstdrink samt en underbart god alkoholfri sangria med granatäppeljuice. Sen blev det grillade birdy burgers med olika tillbehör. Bland annat hemgjord coleslaw, jalapeñodressing och guacamole. Efterrätterna var inte direkt LCHF. Utan det blev bland annat min favorittårta, en fluffig marängtårta (typ pavlova) med grädde, svenska jordgubbar (ja det fanns faktiskt redan), hallon och blåbär. Maräng är just något som jag aldrig lyckats få till smakmässigt med annat än riktigt socker så då blir det the real deal de få gånger som jag äter det. Sen gjorde jag en glutenfri banana brownie med grädde och Magda bjöd på en av mina favoritbakelser – karpatka.

Man märker ju ganska snabbt att kroppen inte mår bra av sådana stora mängder kolhydrater, alkohol och gluten. Magen svullnar upp som en ballong. Så jag och Josefin vaggade runt under söndagen och såg verkligen sympatigravida ut.

Som att vi inte hade ätit tillräckligt med onyttigheter under lördagen så toppade vi det med en pangfrukost ute i solskenet på favvostället Såstaholm. Sedan visade jag tjejerna allt vad man behöver se i Stockholm. Nämligen Sollentunas stolthet Bögs Gård. Sedan köpte vi med oss lite gotte och åkte ner till vattnet vid Tegelhagen och låg där på en filt och snackade skit, solade och hade det bra.

Tiden går fort när man har roligt. Nu sitter man här själv i sitt kontor igen fast med fler fina minnen att tänka tillbaka på 🙂

 

Ps. Malin berättade att under hela maj så har Wärns Salonger specialerbjudande på bland annat spray tan och gellack för enbart 200 kronor! Passa på vettja 😉  Mer info hittar ni här.

 

Bilder från i helgen:

 

Arkiverad under: Blogg

Podavsnitt med mig och Benny Ottosson

22 april, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

cropped-feelgood

För någon vecka sedan så blev jag intervjuad av supertrevliga Benny Ottosson till hans pod om kost, träning och livet. Nu ligger podavsnittet live!

Känns verkligen märkligt att höra sin egen röst. Sist jag lyssnade på min egen röst var när jag spelade in egna radioprogram på min bandspelare som 6-åring. Rösten har ändrats en del sedan dess, som tur är. Var supernervös främst innan intervjun och som alltid kommer man på massa smarta saker som man skulle sagt efter intervjun. Ja, ja men träning ger färdighet 🙂

Ni har även möjlighet att vinna ett signerat ex av min kokbok Jills mat efter säsong. Podden och tävlingsregler hittar ni här!

Skriv gärna vad ni tyckte efter ni har lyssnat 🙂

 

Arkiverad under: Blogg, I media

En fartfylld helg med Sveriges hälsoelit

7 april, 2014 av Jill Wallentin 3 kommentarer

Glad över att båten inte skönk!

Det enda som jag hade inplanerat denna helg var att jag skulle städa och tvätta fönstren. MEN det blev ändrade planer…

Hade egentligen inte tänkt följa med på årets LCHF-kryssning då jag inte riktigt hade råd och jag har redan lyssnat på de flesta av föreläsarna tidigare. Men efter fredagens middag där jag bland annat träffade Jonas Bergqvist, Åse Falkman Fredriksson och Monique Forslund som gett ut böcker på samma förlag som jag som berättade att de skulle följa med så blev jag sugen. Lyckades på lördagsmorgonen få tag på biljetter till ett bra pris från Anders Vaim (som tidigare drev LCHF-podden) som istället tillbringade helgen på BB tillsammans med sin andra hälft – grattis till bebisen! Lyckades också förvånande nog locka med min man på båten!

 På kryssningen var i stort sätt ALLA LCHF-profiler ombord så jag skämtade lite om att nu jäklar hade Viktväktarna sin chans att sänka LCHF till botten haha. Som tur var så klarade vi oss från några attentat!

På terminalen mötte vi de snygga partypinglorna Åse Falkman Fredriksson, Anna Hallén, Maria Helander och Gunilla som bland annat arrangerar hälsoresor tillsammans. I kön till båten träffade vi sköningen Martin (minlchfresa) och hans trevliga kompis Christian (chrille_chili).

På lördagskvällen så var det inga föreläsningar utan enbart middag och mingel. Middagsbuffén var tyvärr en besvikelse enligt mig. De hade trängt in allt för många på samma sittning så det fanns inte ens sittplatser till alla. Stackars My Westerdahl fick bland annat sitta inklämd vid barnstolarna med tallriken i knät. Att sitta tillsammans med ett större gäng var nästan omöjligt och vissa fick vänta med att äta till vid 22 tiden för att få plats (bland annat Åse (56kilo) och Anna Hallén). Jag och mannen hittade dock till slut platser intill två trevliga damer som också var med på kryssningen för första gången.

Vill inte låta som en gnällspik men maten hade minst sagt förbättringspotential. Det värsta var att kockarna hävdade att allt var LCHF vilket det absolut inte var. Speciellt inte efterrätten som innehöll smördeg = vetemjöl. Den var däremot sockerfri men det är ju inte samma sak som LCHF. Så många smaskade ju i sig denna i tron att det verkligen var LCHF. Undrar hur många som fick ont i magen av denna? Jag hoppade dock över den och tog en kaffe med vispad grädde istället.

Efter middagen så vart det mingel. Träffade bland annat de härliga Instagramtjejerna Michaela (Kostologik), Charlotte (motbattreliv), Anna (annaslchf), Linda (denfetasanningen), Malin (malinkrusemark) och hennes man.

Vaknade på morgonen med svullen mage och magknip. Något skumt måste jag fått i mig dagen innan. Inte kul med kramper i magen en dag som denna. Redan klockan 9 började den första föreläsningen på lördagen så då var man glad över att man tog det lugnt med alkoholen dagen innan. Självklart så var det Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn) som inledde dagens föreläsningsfrosseri. Bra, lättförståeligt och informativt som vanligt. Det märks att hans coachinglektioner har gett resultat. Efter det lyssnade vi på otroligt duktiga och inspirerande Ann Fernholm berätta om hur sockret påverkar våra kroppar. I höst kommer ut med en ny spännande bok om tarmfloran (om man skulle sagt till mig att jag skulle tycka att den bok om tarmar skulle vara intressant för typ 10 år sedan hade jag nog inte riktigt trott på dem haha).

De mest intressanta föreläsningarna under dagen var enligt mig Moniques om bra mat för barn samt My Westerdahls föreläsning om mål och självkänsla. Helt fantastiskt att det var hennes första riktiga föreläsning! Så underhållande, gripande och intressant att höra henne berätta om sin viktresa. Sen var ju givetvis Mattias Ribbing och Jonas Bergqvist proffsiga som vanligt men dem har jag ju lyssnat på förut.

Tack till Kolhydrater i fokus som arrangerade kryssningen och till alla er underbara människor som jag fick äran att träffa under denna helg.

 

Här kommer några bilder från helgen:

 

 

Arkiverad under: Blogg

Receptbroschyr till SEVAN

25 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

sevan_broschyr

Sevan AB har idag närmare 400 utvalda kvalitetsprodukter som de importerar främst från Östra Medelhavet. När det var dags att ta fram en inspirationsbroschyr om deras 100 %-iga granatäppeljuice så kontaktade de mig…

Jag ÄLSKAR sådana här uppdrag! De passar mig, som ni förstår, som handen i handsken! Det är så kul att kunna skapa någonting helt från grunden. Från recept till foto och formgivning.

Jag hjälpte dem att ta fram fem spännande recept innehållande granatäppeljuice, stylade och fotade sedan de olika dryckerna. Sedan formgav jag broschyren på tolv sidor i A6 storlek.

Broschyrerna hänger nu ute i butikerna (främst i storstäderna) intill SEVANs granatäppeljuicer. Håll utkik 🙂

Ni kan också spana in broschyren här om ni vill: A6 Broschyr_granatäppeljuice

Detta bildspel kräver JavaScript.

Är ni också intresserade av att marknadsföra era produkter på ett snyggt och lockande sätt?
Tveka inte att höra av er så återkommer jag med en offert inom 48 timmar.

 

Här skickar du in din offertförfrågan!

Kontakta mig genom formuläret nedan så återkopplar jag till er inom två arbetsdagar.

Arkiverad under: Blogg, Grafisk formgivning

iUSBÄRAREN nr 1 är tryckt och klar!

25 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag har fått äran att formge iUSBÄRAREN som ges ut av Juridiska Föreningen vid Stockholms universitet sedan 1959.

Utgivning sker fyra gånger per år och tidningen skickas kostnadsfritt till alla Juridiska föreningens medlemmar samt till anställda på Juridicum vid Stockholms Universitet. Tidningen skickas även till alla domstolar i Sverige samt vissa utvalda advokatbyråer, myndigheter och bibliotek (främst i Stockholmsregionen).

Jag har i detta nummer också ett reportage som handlar om att tanka hjärnan med rätt bränsle samt ett tillhörande recept.

Eftersom jag tidigare arbetat med magasin som produktionschef och AD/formgivare under flera år så går arbetet snabbt och smidigt. Riktigt skönt gäng på redaktionen också som gör det extra roligt att jobba.

 

Behöver ditt företag hjälp med att formge er kundtidning,
förstärkning på layoutavdelningen eller hjälp att ta fram nya designmallar?

Tveka inte att höra av er så återkommer jag med en offert inom 48 timmar.

 

Här skickar du in din offertförfrågan!

Kontakta mig genom formuläret nedan så återkopplar jag till er inom två arbetsdagar.

 

Arkiverad under: Blogg, Grafisk formgivning

Ett av vårens hetaste hälsoevents: #LCHFsthlm2014

25 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

LCHFsthlm2014

Vill du lyssna på intressanta föreläsningar, smaka på spännande lågkolhydratsprodukter, få en välproppad goodie bag, ha chansen att vinna fina priser och mingla med nya som gamla Instagramvänner? Då hoppas vi att vi ses lördagen den 24 maj!

Ibland går man verkligen över ån efter vatten. Som många av er vet så har jag letat febrilt efter en bra och prisvärd lokal i eller norr om city. Antingen var de lokalerna för små eller så kostade de för mycket. Vi vill ju också kunna bestämma själva vad vi vill bjuda på etc. Så därför kommer #LCHFsthlm2014 vara endast ett stenkast ifrån där jag bor i Sollentuna, i föreningens hus som är stort och rymligt. Förhoppningsvis så skiner solen den 24 maj så att vi kan ta fikapausen och mingla utomhus på den stora altanen. Vi längtar! 🙂

 

DAGENS AGENDA

(preliminärt, kan ändras något)

13:00 FÖRELÄSING: Gör om, gör rätt – Så blir du frisk och lycklig
Jill Wallentin Wollberg, lic. kostrådgivare och kokboksförfattare

14:00 FÖRELÄSNING: LCHF och koncentration
Mattias Ribbing, trefaldig svensk mästare i minne

14:20 GO-FIKA

15:00 FÖRELÄSNING: Effektiv viktminskning
Magda Dedic, Anna Halléns viktkurs

16:00 UTLOTTNING AV FINA PRISER

16:30-18:00 PROVSMAKNINGSBUFFÉ OCH MINGEL
Det finns möjlighet att köpa kokboken ”Jills mat efter säsong” på plats
samt några andra spännande produkter.

 

>> För mer info och köp av biljett – klicka här!

Arkiverad under: Blogg, Event

En hormonladdad helg i Norrköping

17 mars, 2014 av Jill Wallentin 2 kommentarer

IMG_7444

Den här helgen spenderades i den mysiga staden Norrköping. Där fick jag, tillsammans med ett härligt kostrådgivaregäng, lära mig massor om hormoner av kloka Therese Renåker som höll i kursen.

Tänk om hjärnan kunde fungera som en bandspelare där allting fastnade på en gång? Tyvärr fungerar det inte så för de flesta (som inte kallas för Rain Man). Men jag vet ju betydligt mer om hormoner nu än vad jag gjorde tidigare och det är ju inte fy skam 😉

Kände att det var välbehövligt med miljöombyte samt att få oxytocin-knarka lite (ett ämne som utsöndras när kvinnor pratar med varandra). Och förutom nyvunnen kunskap och vänskap så åt vi också mycket gott. Kan varm rekommendera restaurangerna Fiskmagasinet och Pappa Grappa. Hotellfrukosten på Elite Grand Hotell var också riktigt schysst!

Vi fick lära oss om allt från hormonkonvertering till symtom på progesteronbrist. Men den viktigaste  lärdomen, tycker jag, var påminnelsen om att hormoner, på samma sätt som allt annat i kroppen, alltidsträvar efter en balans. Eftersom det finns så många faktorer som påverkar våra hormoner (stress, kost, läkemedel, miljögifter, genetik etc) så är det oerhört många kvinnor (framför allt) som lider av obalanserade hormonnivåer. Speciellt här i Västvärlden där prestation och karriär definierar vårt värde i samhället. Samtidigt som man hela tiden ska prestera på topp, ska man sköta hushållet, uppfostra barnen etc. Egentiden blir oftast en schemalagd parentes någonstans i allt detta.

Parallellt med all emotionell stress så utsätts vi dagligen för miljögifter i allt från besprutad mat till kroppsprodukter och föroreningar i luft och vatten.

  Som grädde på moset så stoppar de flesta kvinnor i sig p-piller eller andra hormonbaserade preventivmedel som är en fullständig katastrof för våra kroppar. Sluta med detta omedelbums!

Själv fick jag blodproppar (innan jag började med lågkolhydratkost) till följd av p-piller. Även om jag har en genetisk förhöjd risk att få blodproppar så betyder det bara att det krävs mindre obalanser för att sätta min kropp ur spel. Samma sak om man har anlag för andra sjukdomar som exempelvis cancer eller diabetes. Genom att ge din kropp dess bästa förutsättningar kan du oftast förhindra sjukdomen från att blomma ut.

Ibland behöver man höra någonting många gånger innan man orkar ta det till sig. Ett exempel är att antiperspiranter (deodoranter som gör att man inte svettas), tandkräm med flour och matlådor av plast är skit. Jag har hört det i flera, flera år. Men har ändå inte pallat slå slag i saken. ”Jag äter ju ändå så bra så då kan det inte spela så stor roll”. Men nu tack vare Therese så kommer jag åtminstone sluta med min superduper-deo som gör att man inte svettas överhuvudtaget.

Varför? Ja, som vanligt är det ju så jäkla självklart. Som alla andra kroppsfunktioner har svettning en viktig funktion. Kroppen gör ju ingenting som inte fyller en funktion, ändå försöker vi gång på gång förhindra den från att göra sitt jobb. För att rensa våra kroppar från farliga gifter så bajsar, kissar och svettas vi. Det betyder att om vi använder antiperspiranter så vi blockerar giftet från att försvinna från våra armhålor. Tror ni möjligtvis att det kan ha någonting att göra med den ökade bröstcancern? Det hade väl varit märkligt om det inte var så tycker jag. Så i valet mellan lite svett och bröstcancer är egentligen ganska lätt. Använd istället ekologiska deodoranter enbart med doft eller gör egen av kokosfett och bikarbonat (har ej testat själv, googla). Om ni inte riktigt är redo att kasta deon än så kan ni börja med att tvätta bort den innan ni går och lägger er och innan ni ska träna.

  Flour sägs dränera vårt jod i kroppen och påverkar sköldkörteln negativt. Så det blir till att byta tandkräm också…

All plast som är mjuk utsöndrar hormonrubbande ämnen, speciellt när de blir varma. Därför bör man inte värma mat i plastlådor utan hellre lägga upp det på tallriken först. Dessutom bör man vänta med att lägga maten i lådan tills den kallnat. Eller så köper man helt enkelt matlådor i glas eller porslin.

Som vanligt är slutsatsen att ju längre bort ifrån naturlig kost och levnadsmönster vi kommer, desto större är risken att vi drabbas av obalanser. Därefter kommer sjukdomarna, både fysiska och psykiska, som ett brev på posten.

Ps. Om du vill anlita Therese Renåker eller lyssna på hennes föreläsningar. Klicka här för mer information!

 

Några mobilbilder från helgen…

 

 

 

Arkiverad under: Blogg, Hormoner

Ett inlägg om tuttar

14 mars, 2014 av Jill Wallentin 11 kommentarer

Jills tuttinläggJa, det här inlägget handlar ju inte direkt om mat, men jag kände att det här är någonting som jag vill dela med mig av, även om det är väldigt utlämnande och minst sagt privat…

Jag kom nämligen på mig själv idag när jag skulle lägga upp en bild på mig själv i profil efter träningen. Spontant så zoomade jag upp bilden så att man inte skulle kunna se hur små bröst jag har. Tänkte sedan hur sjukt beteende detta var och det är sådant som gör att andra tjejer får dålig självkänsla, eftersom de bara ser bilder på andra tjejer som antingen har opererat brösten eller har puffat upp tvillingarna i välvadderade bh:ar.

Jag kan ärligt talat säga att jag aldrig skulle ha lagt upp en sådan bild för typ 8 år sedan (inte bara för att Instagram inte fanns då). Då skämdes jag för mina små tuttar och skulle aldrig ens drömma om att träna i en sport-bh eftersom de trycker in dem ännu mer. Utan då tränade jag alltid i vadderade bh:ar och duschade alltid hemma. Ville ju inte att andra skulle se hur jag såg ut naken!

Efter det tog slut mellan mig och min första pojkvän som jag var tillsammans med i 8 år, sedan 14 års-ålder, vägrade jag låta någon kille ens komma nära boobsen. För hur skulle någon kunna tycka om de där myggbetten? Att min första pojkvän sa att han tyckte om dem måste ju bara berott på att han inte sett några andra eftersom vi blev tillsammans så tidigt (normalt resonemang va?).

Det dröjde ända tills jag träffade min man som min negativa fixering började släppa. Han gillade dem uppenbarligen på riktigt vilket hjälpte till en hel del. Ju äldre jag blir desto mer inser jag hur patetiskt jag har betett mig.

  Vad fan har det för betydelse hur man ser ut? Ärligt talat. Och vad spelar det för roll hur stora eller små fettsäckar man kånkar runt på? Det finns ingenting som är fint eller fult, bara olika tycke och smak.

Att man inte kunde komma till den insikten liiiite tidigare?! Uppenbarligen så är jag fortfarande inte 100% bekväm eftersom jag hellre skulle Ankeborga än att sola topless till exempel. Men jag har kommit en väldigt lång bit på vägen.

Nu kan jag istället se fördelarna med mina små boobisar. Jag behöver egentligen inte ens någon bh och de sitter ”där de ska”. Kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara med riktigt stora bröst som skuttar när man springer eller rider.

Jag är jäkligt glad idag att jag ändå bestämde mig för att inte skaffa silikonbröst (vilket jag givetvis funderade på). Jag bestämde att jag i alla fall inte skulle göra det fören jag använt dem till de som de är till för, nämligen att mata mina framtida barn (om jag nu förhoppningsvis får några). Jag ser absolut inte ner på dem som opererar sig. Men jag tycker att det är tragiskt att dagens samhälle har påverkat både kvinnor och män till att ta till kniven för att känna sig nöjda med sig själva. Why fix something that isn’t broken? Självkänsla sitter inte i tuttarna utan måste komma inifrån.

  I en drömvärld så skulle fokuset ligga på att vara en bra medmänniska istället för på våra yttre attribut. Men vi har en väldigt lång bit kvar för att komma dit tyvärr.

Men om vi är fler som vågar visa upp oss som vi är på riktigt, utan den glittriga fasaden och push up-bh (i alla fall ibland), så kanske vi kan ge någon ung tjej där ute lite bättre självkänsla än vad hon hade igår. Det är vad jag hoppas göra med det här inlägget i varje fall.

Var stolt för den du är. För du är unik, precis som alla andra 🙂 <3

Arkiverad under: Blogg

Shopping i ekoaffären Eat! på Tegnérgatan 3

27 februari, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

IMG_6770

Jag tycker alltid att det är kul att strosa runt i nya matbutiker – speciellt när de är fullproppade av klimatsmart och spännande mat!

Jag bor ju inte direkt nästgårds med Eat! utan det fick bli en liten trevlig dagsutflykt. Man behöver ut och rastas ibland när man är hemma så mycket som jag är (jobbar hemifrån).

Så himla underbart att kunna gå in i en butik och lita på att allt är miljövänligt, eller ja i alla fall mer miljövänligt att vad de konventionellt framtagna produkterna är. Allt var ju givetvis inte low carb eller glutenfritt men det fanns ändå mycket low carb-produkter om man jämför med vanliga matbutiker.

Jag blev extra glad när jag hittade olika korvar och färs av kalkon. Eftersom jag inte äter rött kött så är det kul att hitta nya varianter. Dessa kom från Hagby fågel som bedriver en småskalig produktion av fågel i Västerås. Fåglarna får röra sig fritt på stora ytor och även utomhus. Spannmålet odlas ekologiskt på egen gård och de ombesörjer också hela slaktprocessen och kan därmed försäkra god hantering. Deras fåglar sopas med andra ord inte upp i någon maskin för att tryckas in i burar som sedan fraktas till slakteriet som det tyvärr annars ofta går till. Har hittills bara hunnit testa deras bratwurst som var riktigt god!

Kan verkligen rekommendera er att besöka butiken! Man kunde tydligen äta lunch och fika där också men det missade jag tyvärr. #byttilleko

eat_varor_low

 

Arkiverad under: Blogg

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …