Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Rabarbersaft med citron

14 juni, 2015 av Jill Wallentin 11 Comments

Rabarbersaft med citron

Jill Wallentin
Att göra rabarbersaft går snabbt och enkelt. En härlig sockerfri törstsläckare på sommaren. Dessutom får du en god rabarberkräm på köpet!
Skriv ut receptet
Måltid Dryck
Portioner 2 liter saft, cirka

Ingredienser
  

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 liter vatten
  • 1,5 dl valfri sötning (jag använde björksocker)
  • 2 st citroner ekologiska

Instruktioner
 

  • Ta bort blast och den nedre delen på rabarbern samt dra av det yttersta skalet på stjälkarna. Skär dem sedan i mindre bitar.
  • Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med vatten. När vattnet börjat koka, låt koka i cirka 15 minuter utan att röra runt.
  • Sila över saften i en annan kastrull, tillsätt sötning och citron. Koka upp och låt svalna. Häll sedan upp i flaskor och förvara i kylskåpet. Blandas ut med vatten efter smak.

Anteckning

Tips! Om du vill göra rabarberkräm så lägg tillbaka rabarbern i kastrullen och söta den med valfri sötning och smaksätt gärna med vanilj.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Dryck, Recept

« Västerbottenostlangos
Asiatisk pumpa med ingefärsaioli »

Comments

  1. Ann says

    14 juni, 2015 at 19:55

    Hej
    Verkar väldigt gott! En fråga – stämmer det att det bara ska vara 1,5 tsk sötning? Känns som väldigt lite med tanke på att saften sedan ska blandas ut med vatten? Mvh/Ann

    Svara
    • JillW says

      14 juni, 2015 at 20:23

      Hoppsan! Tack för att du sa till! Har ändrat nu. Hade nog blivit många sura miner annars – bokstavligt talat 😉

      Svara
  2. Maria says

    15 juni, 2015 at 05:45

    Hur är hållbarheten utan vanligt socker?

    Svara
    • JillW says

      15 juni, 2015 at 06:16

      Osäker faktiskt. Men förmodligen inte lika hållbar. Men i kylen håller den sig säkert i några veckor. Om osäker så kan man ju frysa in i iskuber och tina när man blir sugen 🙂 Saften är inte så stark så går åt hyfsat snabbt ändå.

      Svara
  3. Margareta says

    15 juni, 2015 at 11:35

    Björksocker….? Var hittar man det? Funkar det med Canderel?
    Är inte så hemma på sötningsmedel. Tycker de mesta smakar konstlat. De få gånger jag numer behöver använda sötning så skulle jag vilja använda just Canderel. Tycker det har mest naturlig smak

    Svara
    • JillW says

      15 juni, 2015 at 11:40

      Du kan använda det sötningsmedel som du gillar bäst. Personligen föredrar jag björksocker/xylitol eftersom det smakar mest likt vanligt socker utan att höja blodsockret. Jag köper mitt på http://www.worthit.se 🙂

      Svara
  4. Disa Matthiasdottir says

    15 juni, 2015 at 13:42

    Hej.

    Jag tänkte använda sötströ. När du skriver 1,5dl sötning, då menar du att man använder så mycket av det sötmedel man önskar, men att det skall vara som 1,5dl vanligt socker, eller hur?
    Tack på förhand,
    Disa

    Svara
  5. Disa Matthiasdottir says

    15 juni, 2015 at 13:43

    Hej.

    Jag tänkte använda sötströ. När du skriver 1,5dl sötning, då menar du att man använder så mycket av det sötningsmedel man önskar, men att det skall vara som 1,5dl vanligt socker, eller hur?
    Tack på förhand,
    Disa

    Svara
    • JillW says

      15 juni, 2015 at 14:04

      Exakt! ??

      Svara
  6. Erica says

    17 juli, 2015 at 20:12

    Går det använda annan frukt?

    Svara
    • JillW says

      26 juli, 2015 at 12:58

      Ja med citroner till exempel. Har ett recept på lemonad på hemsidan 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se