Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Panerad strömming med pepparrotssmör

9 januari, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_paneradstromming

Har länge tänk att jag ska laga någonting med strömming då jag sett det i butiken men av någon anledning har det inte inte blivit av. Kanske för att man fått för sig att de innehåller massa ben och smakar väldigt ”fiskigt”.

Men nu köpte jag äntligen denna extremt billiga, hälsosamma firre och panerade den givetvis utan vanligt mjöl. Till det åt vi krämigt blomkålsmos, pepparrotssmör och en klick lingonsylt. Väldigt gott blev det! Kommer definitivt att köpa strömming snart igen.

Panerad strömmig på LCHF-vis

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Panerad strömming

  • 15 st strömmingfiléer
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • färska örter
  • smör att steka i

Blomkålsmos

  • 1 st blomkålshuvud stort
  • 1 dl grädde eller mer beroende på önskvärd konsistens
  • 2 msk smör
  • salt

Pepparrotsmör

  • 50 g smör
  • 2 tsk pepparrot färsk riven, eller från tub.
  • 1 nypa flingsalt

Instruktioner
 

Panerad strömming

  • Börja med att koka blomkålen om du ska servera tillsammans med mos.
  • Skär bort fenan på de fjällade strömmingfiléerna om det inte redan är gjort. Vispa upp ett ägg i ett djupt fat.
  • Mixa mandelmjöl och solroskärnor tillsammans med resten av ingredienserna. Doppa strömmingen i ägg och vänd sedan i paneringen.
  • Stek på medelhög värme med skinnsidan nedåt först i rikligt med smör. Vänd när de nästan blivit helt ljusa på ovansidan. Stek i ytterligare en minut.

Blomkålsmos

  • Skär blomkålen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills mjuk. Cirka 10-15 minuter. Häll av vattnet.
  • Häll i grädde och smör. Mixa till slät mos med stavmixer eller med ballongvisp. Smaka av med mer smör, salt och peppar.

Pepparrotsmör

  • Rör samman pepparrot och flingsalt med rumstempererat smör. Rulla in i plastfolie till en "korv". Lägg in i kylen.
  • Skär i skivor vid servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Tillbehör

« Hemgjord vaniljglass med chokladsås
Jills glutenfria vallmofrallor »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …