Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Om mig

copyright_jillwallentin

Sedan barnsben har jag haft ett brinnande intresse och känsla för mat vilket tidigt även visade sig på vågen. Under årens lopp provade jag mig fram tills jag tillslut hittade en kosthållning som innebär att jag kan njuta av god och hälsosam mat varje dag samtidigt som jag håller mig frisk och inte går upp i vikt. Svaret var glutenfri lågkolhydratkost.

Min övertygelse är att de allra flesta mår bättre av att som grund äta en individanpassad lågkolhydratkost som helst även är glutenfri och tillagad med så naturliga och giftfria ingredienser som möjligt – anpassad efter individuella preferenser och förutsättningar. Studier och åsikter finns det gott om, som allt för ofta står i motsättning till varandra. Så tillvida är det upp till oss själva att med egna sinnen göra omdömet av vad vi själva mår bäst av.

Jag har exempelvis gjort ett medvetet val att ibland använda mig av sötning (oftast björksocker/xylitol) istället för socker då det fungerar för mig. Men om någon har ett starkt sockerberoende ska den förmodligen skippa all typ av sötning på samma sätt som om någon som inte alls är sockerkänslig, och inte heller behöver gå ner i vikt, kanske hellre väljer att söta med honung eller lönnsirap då och då.

Med mina recept vill jag bevisa att det varken behöver vara dyrare, svårare eller tråkigare att laga hälsosam mat från grunden. Tvärt om! Med min kostfilosofi vill jag inspirera till medvetna val som främjar en både hållbar kropp och miljö. Mat som gör dig och din familj lyckliga – inifrån och ut. Bort med pekpinnar och vikthets. Hälsan, den fria viljan och välbefinnandet kommer enligt mig alltid först.

Ät gott och må väl!

Karriär
Yrkesmässigt så har jag sedan jag slutade gymnasiet arbetat med marknadsföring på ett eller annat sätt. Både som producent och i ledande positioner med personalansvar. Dels så driver jag mitt eget företag men har även varit anställd av allt från mediebjässen Bonnier AB till mindre mediebolag och in-house-avdelningar där jag arbetat som bland annat produktionschef, Art Director, Social Media Manager och marknadsansvarig.

Vintern 2013 så utbildade jag mig till licensierad kostrådgivare inom lågkolhydratkost och paleo på mf’s Hälsoutbildningar. Gick sedan påbyggnadskursen 2014 där man fick en djupare kunskap om kostens påverkan på våra hormoner och sjukdomar.

Från och med hösten 2013 så driver jag mitt eget företag, Jills mat & design AB, där jag gör allt från grafisk produktion och hemsidor till recept och hälsoevents.

2017 blev jag delägare och heltidsanställd på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) som produkchef, ansvarig för att recepten är världsklass. Är även med med i ledningsgruppen.

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …