Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Om mig

copyright_jillwallentin

Sedan barnsben har jag haft ett brinnande intresse och känsla för mat vilket tidigt även visade sig på vågen. Under årens lopp provade jag mig fram tills jag tillslut hittade en kosthållning som innebär att jag kan njuta av god och hälsosam mat varje dag samtidigt som jag håller mig frisk och inte går upp i vikt. Svaret var glutenfri lågkolhydratkost.

Min övertygelse är att de allra flesta mår bättre av att som grund äta en individanpassad lågkolhydratkost som helst även är glutenfri och tillagad med så naturliga och giftfria ingredienser som möjligt – anpassad efter individuella preferenser och förutsättningar. Studier och åsikter finns det gott om, som allt för ofta står i motsättning till varandra. Så tillvida är det upp till oss själva att med egna sinnen göra omdömet av vad vi själva mår bäst av.

Jag har exempelvis gjort ett medvetet val att ibland använda mig av sötning (oftast björksocker/xylitol) istället för socker då det fungerar för mig. Men om någon har ett starkt sockerberoende ska den förmodligen skippa all typ av sötning på samma sätt som om någon som inte alls är sockerkänslig, och inte heller behöver gå ner i vikt, kanske hellre väljer att söta med honung eller lönnsirap då och då.

Med mina recept och min kokbok, Jills mat efter säsong, vill jag bevisa att det varken behöver vara dyrare, svårare eller tråkigare att laga hälsosam mat från grunden. Tvärt om! Med min kostfilosofi vill jag inspirera till medvetna val som främjar en både hållbar kropp och miljö. Mat som gör dig och din familj lyckliga – inifrån och ut. Bort med pekpinnar och vikthets. Hälsan, den fria viljan och välbefinnandet kommer enligt mig alltid först.
Ät gott och må väl!

PS. Jag kallar oftast min kosthållning för glutenfri lågkolhydratkost istället för LCHF, av skälet att den går under olika definitioner hos varje enskild betraktare. Även om min kost enligt de flesta skulle klassas som LCHF

Karriär
Yrkesmässigt så har jag sedan jag slutade gymnasiet arbetat med marknadsföring på ett eller annat sätt. Både som producent och i ledande positioner med personalansvar. Dels så driver jag mitt eget företag men har även varit anställd av allt från mediebjässen Bonnier AB till mindre mediebolag och in-house-avdelningar där jag arbetat som bland annat produktionschef, Art Director, Social Media Manager och marknadsansvarig.

Vintern 2013 så utbildade jag mig till licensierad kostrådgivare inom lågkolhydratkost och paleo på mf’s Hälsoutbildningar. Gick sedan påbyggnadskursen 2014 där man fick en djupare kunskap om kostens påverkan på våra hormoner och sjukdomar.

Från och med hösten 2013 så driver jag mitt eget företag, Jills mat & design AB, där jag gör allt från grafisk produktion och hemsidor till recept och hälsoevents.

Våren 2017 blev jag delägare och arbetar med recept, utveckling och design för världens största LCHF-sajt, Kostdoktorn (DietDoctor).


Namn:
Jill Wallentin
Född: 1984-04-16
Bor: I fristående radhus i Sollentuna
Titel: Egenföretagare (Jills mat & design AB), Art Director, Social Media Manager, kokboksförfattare, lic. kost- och näringsrådgivare
Bäst för mig med lågkolhydratkost: Jag kan njuta av god mat varje dag
Kokbok: Jills mat efter säsong – klimatsmart och glutenfri lågkolhydratkost

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se