Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Hummer med limesmör och chiliaioli

7 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_hummer_med_limesmor_och_chiliaioli

Svårighetsgraden och prisnivån bestämmer du själv. I förrätten nedan fungerar det lika bra med djupfryst som färsk hummer i och med att den smaksätts och värms i ugnen. Och om du inte har lust att vispa ihop din egen aioli så kör snabbvarianten – majonnäs, vitlök och sambal oelek.

Hummer med limesmör och chiliaioli

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

Hummrarna

  • 2 st stora kokta hummrar
  • 70 g smör
  • 1 st lime
  • 1 msk finhackad persilja
  • svartpeppar

Chiliaioli

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

Hummrarna

  • Tina humrarna om djupfrysta.
  • Ställ in ugnen på 200 °C.
  • Riv det yttersta skalet från limen. Blanda ihop med de övriga ingredienserna. Lägg smöret på plastfolie eller smörpapper och rulla ihop till en korv. Ställ in i kylen någon timme.
  • Dela humrarna på längden. Ta bort magsäcken och den svarta tarmen.
  • Lägg några bitar smör på hummerhalvorna.
  • Ställ in i ugnen, 200 °C i 5 minuter.

Aiolin

  • Lägg fram ingredienserna i god tid innan så att alla ingredienser blir rumstempererade.
  • Lägg äggulorna i en skål tillsammans med vinäger och vitlök. Blanda samman.
  • Tillsätt oljan droppvis under vispning.
  • Tillsätt sambal oelek, smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Förrätt, Måltid, Recept, Tillbehör

« Minipajer med västerbottenost och kantareller
Parmesanchips med kummin »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …