Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli

11 januari, 2016 av Jill Wallentin 2 Comments

Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli

Jill Wallentin
En av mina favoriträtter som är minst lika god på sommaren som på vintern. Perfekt bjudrätt om ni är många. Toppa gärna med handskalade räkor och dill från fänkålen för extra piff och smak. Sötman från apelsinen balanserar syran från tomaten så smaken blir rund och god.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 400 g fänkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g passerade tomater
  • 2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice
  • 700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fisk

Saffransaioli med chili

  • 1 st ägg ekologiskt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 0,5 st citron saften
  • 1 pkt saffran
  • 1 tsk chili
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta

Instruktioner
 

Fiskgrytan

  • Dela fänkålen på mitten och skär i tunna skivor. Spara den gröna dillen till dekoreringen. Stek fänkålen i smör i en stor gryta tillsammans med saffran, vitlök, vitt vin, timjan och salt tills mjuk.
  • Häll i tomat, rivet apelsinskal och saften från apelsinerna. Låt koka i några minuter.
  • Tärna laxfilén och lägg i grytan. Koka i några minuter på medelvärme tills laxen är genom lagad.
  • Smaka av och toppa gärna med handskalade räkor och dillen från fänkålen.

Saffransaiolin

  • Knäck ägget i en hög och smal mixerskål.
  • Häll i oljan.
  • Ställ mixern i botten av skålen och börja mixa sakta nedifrån och upp tills all olja har mixats samman med ägget och blivit vitt och fluffigt.
  • Smaksätt med saffran, citron, chili och vitlök. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Snabblagat

« Zucchiniplättar med fetaost och chili
Inkokt lax med ramslökshollandaise »

Comments

  1. johanna says

    12 februari, 2016 at 09:05

    Varför kan man inte se receptet?

    Svara
    • JillW says

      12 februari, 2016 at 16:05

      Märkligt, jag kan se det på både dator och mobil?

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se