Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mejerifritt formbröd

1 maj, 2016 av Jill Wallentin 10 Comments

Mejerifritt formbröd

Jill Wallentin
Här kommer mitt recept på ett riktigt gott, nyttigt och mejerifritt formbröd som är proteinrikt och laddat med nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Skär gärna i rätt tunna skivor när det är kallt och frys in. Perfekt att tina i brödrosten när man känner sig sugen på en nyttig macka med mycket pålägg.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 st ägg ekologiska
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen tillsammans med kokosoljan (värm några sekunder i mikron så blir den rinnande och lättare att blanda) och vispa sedan i resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  • Grädda i ugnen i cirka 20 minuter till färdiggräddat.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Bröd, Mejerifritt, Nötfritt, Recept

« Benbuljong av kyckling
Mejerifritt iskaffe »

Comments

  1. Kristin Vedin says

    30 juni, 2016 at 21:18

    Varmluft eller vanlig ugnstemperatur ?

    Svara
    • JillW says

      30 juni, 2016 at 21:21

      Varmluft 🙂

      Svara
  2. Kristin Vedin says

    30 juni, 2016 at 23:24

    Har du varmluft till alla recept?

    Svara
    • JillW says

      1 juli, 2016 at 13:59

      Yes 🙂

      Svara
  3. Kristin Vedin says

    1 juli, 2016 at 21:11

    Råkade läsa det någonstans o det var ju tur att jag frågade. Vore kanske bra om du skrev att det är varmluft för de som inte vet det.

    Svara
  4. Maria says

    30 januari, 2017 at 20:11

    Hej Jill. Älskar detta recept, och har bakat det många gånger. Tack! Numera skulle jag gärna skippa att använda krossat linfrö. Vad skulle vara lämpligt att ersätta med tror du?
    Tack för alla goda, hälsosamma recept du delar
    med dig av!

    Svara
    • JillW says

      30 januari, 2017 at 20:15

      Hej! Kul att du gillar brödet 🙂 Är det just att det är krossat som är problemet så använd hela linfrön. Testa annars med sesamfrön och öka något på fiberhusket. Ha det gott!

      Svara
  5. Marie says

    6 februari, 2017 at 19:54

    Hej,
    Vill passa på o tacka för all inspiration o goda recept du delar med dig av. Ska nu till o testa detta brödrecept och undrar vilken kokosolja du använder, neutral eller inte?

    Svara
    • JillW says

      6 februari, 2017 at 20:20

      Kul att det uppskattas 🙂
      Jag använder oftast neutral i bröd osv. Men funkar med båda. Är en smaksak 🙂

      Svara
  6. Marie says

    7 februari, 2017 at 15:39

    Det blev supergott!!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se