Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mejerifri bountyglass

18 juni, 2017 av Jill Wallentin Leave a Comment

Mejerifri bountyglass

Jill Wallentin
En superkrämig kokosglass med choklad som smakar Bounty. Eftersom kokos är ganska sött i sig så behövs det knappt någon sötning. Använd annars den sorts sötning som du föredrar. Jag använde lite fibersirap och xylitol.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Kokosglassen

  • 4 dl kokosgrädde eller extra krämig kokosmjölk
  • 3 st äggulor
  • 2 msk fibersirap eller annan valfri sötning
  • 1 msk xylitol eller annan valfri sötning
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl kokosflingor

Choklad

  • 50 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
  • 1 msk kokosfett

Instruktioner
 

  • Koka upp kokosgrädden i en kastrull och låt småkoka under omröring i cirka 5 minuter.
  • Vispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver och salt.
  • Ta bort kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen i kokosmjölken och vispa ihop. Ställ tillbaka kastrullen på medelhög värme. Vispa under omröring tills krämigt.
  • Tillsätt kokosflingorna och låt glassmeten svalna. Ställ sedan in i kylskåpet tills helt kall. Häll då ner smeten i glassmaskin eller ställ in i frysen och rör runt då och då tills önskvärd konsistens.
  • Smält chokladen och blanda med kokosfettet. Häll över glassen vid servering och toppa gärna med färska bär och kokosflingor.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Glass, Recept, Sötsaker

« LCHF-gräddglass
Varm spenat- och kronärtskocksdipp »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se