Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med tzatziki

7 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_medelhavslimpa

För ett tag sedan kom jag att tänka på att jag aldrig någonsin lagat köttfärslimpa. Till middag samma dag gjorde jag en variant med rosmarin, timjan, vitlök och soja med champinjonsås till. Hur smidigt och gott som helst! Går att variera i oändlighet. Här kommer en variant med smaker från Medelhavet.

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med tzatziki

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6

Ingredienser
  

Medelhavslimpa

  • 800 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 1 dl ajvar relish (röra av paprika och aubergine som finns att köpa färdig)
  • 2 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 knippe persilja

Tzatziki

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 st gurka
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Hacka rödlök, vitlök och persilja fint. Smula fetaosten i mindre bitar och hacka oliverna grovt. Blanda samman köttfärsen med ingredienserna.
  • Lägg köttfärssmeten på en ugnsplåt med papper (eller lägg i oljad form). Forma köttfärsen till en limpa och ringla över olivolja. In i ugnen i cirka 45 minuter.
  • Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till. Servera med en god sallad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Het tomat- och paprikadip med valnötter
Minipajer med västerbottenost och kantareller »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …