Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Marsipanägg med hasselnötscréme

29 mars, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_marsipanagg

Här kommer ett mumsigt recept på påskpraliner, helt utan socker. Mitt favoritmärke av sockerfri choklad är Cavalier. De är sötade med stevia och har ett relativt lågt kolhydratsinnehåll.

Sockerfria marsipanägg med hasselnötscréme och choklad

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

Marsipanen

  • 2 dl mandelmjöl finmalet
  • 0,75 dl Sukrin melis
  • 1 st äggvita
  • 4 droppar bittermandelessens
  • Eventuellt mer vätska (vatten eller grädde)
  • Eventuell karamellfärg

Hasselnötscréme

  • 2 msk hasselnötssmör
  • 1 msk valfri sötning
  • 25 g smör
  • Rostade hasselnötter (finns att köpa färdigrostade)
  • 50 g mörk choklad gärna sockerfri
  • 15 g vit eller ljus choklad gärna sockerfri

Instruktioner
 

  • Mixa samman marsipanen i en matberedare tills den blivit kompakt. Tillsätt eventuellt mer vätska om det behövs och karamellfärg. Rulla den till en lång "korv" och dela den i ca 12 bitar. Lägg över plastfolie så att den inte torkar.
  • Blanda samman hasselnötssmöret med mjukt smör och sötning. Ställ in i frysen i cirka 10 minuter så att den stelnar.
  • Platta ut marsipanbitarna, lägg i en klick hasselnötscréme i mitten och en rostad hasselnöt. Täck fyllningen med marsipan. Det kan vara lite meckigt och kladdigt men det syns inte sen när man täcker dem med choklad (som tur är). Ställ in marsipanäggen i kylen ett tag om de blir för kladdigt, då blir de lättare att få jämna.
  • Smält den mörka chokladen försiktigt i mikron eller i vattenbad. Pensla eller doppa äggen i chokladen. Smält sedan den ljusa/vita chokladen och "drissla" den över äggen så det blir ett fint mönster. Ställ sedan in dem i kylen så att chokladen stelnar. Förvara dem svalt tills det är dags att äta dem.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Godis, Påsk, Recept, Sötsaker

« Zucchinilasagne
Scrambled Pancakes »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …