Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills goda apelsinkaka med mascarponefluff

7 mars, 2013 av Jill Wallentin 5 Comments

jillsmat_apelsinkaka

I Spanien är det tydligen vanligt att man använder sig utav hela apelsiner när man bakar. Tyckte att detta lät väldigt intressant så jag gjorde ett försök och det blev fantastiskt gott!

Kakan blev otroligt saftig och är en riktig smakexplosion. Denna är även glutenfri och går utmärkt att göra sockerfri.

Jills goda apelsinkaka med mascarponefluff

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 1 kaka

Ingredienser
  

Apelsinkakan

  • 2 st ekologiska apelsiner (små typ clementinstorlek)
  • 50 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 krm vaniljpulver

Mascarponefluff

  • 2 dl grädde
  • 1 dl mascarpone
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk Sukrin melis (eller annan florliknande sötning)
  • rivet skal från en apelsin

Instruktioner
 

Kakan

  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Tvätta apelsinerna. Lägg dem i en kastrull med vatten, koka upp. Låt sedan koka i 15 minuter.
  • Skär apelsinerna i bitar och pilla bort kärnorna. Mixa apelsinerna (med skal och allt) i en matberedare tills allt blivit finfördelat, som en puré. Lägg i smöret och fortsätt mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Smöra en form och häll i smeten.
  • Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått lite färg och har stabiliserat sig. Låt svalna innan servering.

Mascarponefluff

  • Vispa grädden fluffig. Blanda samman med mascarpone och tillsätt resten av ingredienserna.

Anteckning

TIPS! Kakan går utmärkt att göra som muffins samt att förvara i kylskåp eller frysa in.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Jul, Mjuka kakor, Påsk, Recept, Sötsaker

« Kalkonschnitzel med fuskbearnaise och vitkål
Ört och citronsill »

Comments

  1. Pia Nummelin says

    5 maj, 2015 at 09:24

    Världens godaste kaka. Tack för receptet.

    Svara
    • JillW says

      5 maj, 2015 at 21:01

      Åh vad roligt att höra! 🙂

      Svara
  2. Jana says

    15 april, 2017 at 20:00

    Tack för alla fina recept. Jag gjorde denna idag men den blev väldigt besk. Ska man verkligen inte skala apelsinen?

    Svara
    • JillW says

      15 april, 2017 at 20:40

      Hej! Trist att den blev besk. Nej jag skalar dem aldrig. Men du kanske hade stora apelsiner? Eller så kanske de helt enkelt skiljer i beskhet beroende på sort :/

      Svara

Trackbacks

  1. Sötebröd | Pearltrees skriver:
    3 augusti, 2020 kl. 10:11

    […] (utan mjölmix och vitt socker) Glutenfri mjuk kaka med vaniljfyllning • Malins driftigheter. Jills goda apelsinkaka med mascarponefluff – Jills MAT. Tarte au citron (glutenfri, mjölkfri, utan vitt socker) Stressfri julkaka – glutenfri, mjölkfri […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …