Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

LCHF-mazaringrottor

29 mars, 2020 av Jill Wallentin 16 kommentarer

LCHF-mazaringrottor

Jill Wallentin
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen och smakar ljuvligt. Variera med annan sylt, bär, eller varför inte toppa med flagad mandel?
5 from 2 votes
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 22 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller annan valfri sockerfri sötning
  • 2 st äggulor
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sockerfri hallonsylt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa först ihop smör, sötning, äggulor, bakpulver, bittermandelessens, vaniljpulver och salt. Häll i mandelmjölet och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter. Lägg dem i små muffinsformar på en ugnsplåt.
  • Tryck med fingret, eller med en liten sked, på varje kaka så det blir en liten grop. Fyll varje grop med en liten klick hallonsylt.
  • Grädda i ca 20 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar något när de svalnat. Förvara i en burk i kylen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

« Sockerfri lemon lime curd
Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF) »

Kommentarer

  1. Viveca Samuelsson säger

    1 april, 2020 kl. 21:42

    Hej! Kakorna ser jättegoda ut! Funderar på att bjuda på jobbet. Jag har sukrin melis hemma, vet du om jag kan använda det och i samma mängd som i ditt recept?
    Mvh Viveca

    Svara
    • JillW säger

      1 april, 2020 kl. 23:19

      Hej! Ja det ska gå bra. Lycka till och hoppas att dina kollegor gillar kakorna 😉

      Svara
  2. Anna säger

    3 april, 2020 kl. 10:29

    Jag har testat dem. Så otroligt smarriga! Påminner om både mazariner och smulpaj på något sätt 🙂

    Svara
  3. Carina säger

    28 juli, 2020 kl. 15:45

    Supergoda!! Dock gjorde jag 25 st och de vart lite geggig i mimtten så ska prova med varmluft istället. Tack Jill!!

    Svara
    • JillW säger

      28 juli, 2020 kl. 20:43

      Hej! Ja jag har varmluftsugn så det blir nog bättre 🙂

      Ha det gott!

      Svara
  4. Anneli säger

    28 juli, 2020 kl. 17:13

    Hur mäter du dropparna av bittermandeln?! Har du en pipett eller vad uppskattar du det blir i krm?

    Svara
    • JillW säger

      28 juli, 2020 kl. 20:43

      Jag kör bara lite på känn. Men det blir kanske 1 krm.

      Lycka till!

      Svara
  5. Annchristine säger

    25 augusti, 2021 kl. 12:48

    Supergoda! Jag gjorde halv sats och det blev 15 st. Hade lite mer bittermandel i än vad du har för jag giller den smaken

    Svara
  6. Bitchen Marie säger

    25 mars, 2022 kl. 04:50

    En orsak till att baka sockerfritt är för att man är diabetiker. Nör man är diabetiker är högt blodsocker något man måste undvika. Annars dör man i förtid pga skador i kroppen.

    Xylitol höjer blodsockret och är därför ej bra för diabetiker.
    Även övriga sockeralkoholer höjer, dvs:
    maltitol,
    mannitol,
    sorbitol,
    laktitol,
    isomalt och
    Erytritol.
    (och alla sockerarter påverkar blodsockret exv sackaros, laktos, maltos, fruktos, glukos (=druvsocker/dextros), invertsocker, honung, sirap)

    Svara
    • Jill Wallentin säger

      25 mars, 2022 kl. 07:52

      Hej!
      Xylitol fungerar fint för de flesta, även diabetiker då det höjer blodsockret ungefär lika mycket som om man äter ett salladsblad. Man kan givetvis använda exempelvis erytrithol eller stevia istället som för de flesta har noll påverkan på blodsockret.

      Svara
  7. Carina Knutsson säger

    8 april, 2022 kl. 14:14

    Kan man byta ut bittermandelessensen mot mald bittermandel och hur många isåfall?

    Svara
    • Jill Wallentin säger

      8 april, 2022 kl. 14:35

      Hej! Det går bra. Ca 4-5 stycken kanske?
      Lycka till!

      Svara
  8. Boden_74 säger

    25 juli, 2022 kl. 01:44

    HejJillsmat. Jag undrar kan man byta ut bittermandel essensen till något annat för personerna som jag ska baka till är känsliga för bittermandel?

    Svara
    • Jill Wallentin säger

      25 juli, 2022 kl. 08:32

      Hej!
      Du kan bara skippa den eller varför inte tillsätta lite lime eller citron zest?
      Lycka till!

      Svara
      • Boden_74 säger

        26 juli, 2022 kl. 01:57

        5 stars
        Hej. Då gör jag så. Jag bakar till mina föräldrar. Tack för hjälpen. Önskar dej en fortsatt trevlig sommar. 🌷

        Svara
  9. Boden_74 säger

    26 juli, 2022 kl. 01:58

    5 stars
    Hej. Då gör jag så. Tack för hjälpen. Önskar dej en fortsatt trevlig sommar. 🌷

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se