Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Zucchinilasagne

27 mars, 2013 av Jill Wallentin 7 kommentarer

copyright_zucchinilasagne

Denna lasagne är supergod och perfekt att göra till många eller när man vill göra lunchlådor. Variera med din favoritfärs, varför inte göra den vegetarisk? Servera med en god sallad.

LCHF-lasagne med zucchini

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Färsen

  • 500 g valfri färs (jag använde kalkon)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Ostsåsen

  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g ost riven
  • 1 st ägg
  • 0,25 tsk salt

Ovanpå

  • 1 st buffelmozzarella
  • basilika

Mellan

  • 1 st zucchini stor

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Stek finhackad vitlök och lök i smör eller smakfritt kokosfett. Lägg i färsen och övriga ingredienser (utom tomat). Stek tills färsen är färdig. Tillsätt krossade tomater. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
  • Häll i ingredienserna till ostsåsen i en kastrull och värm under omrörning tills osten smält samman. Låt den inte koka.
  • Skär zucchinin i tunna skivor (ca 2 mm). Lägg dem i botten av en ugnsform. Och varva sedan med zucchini, färs, sås, zucchini, färs sås etc. Toppa med mozzarellan och basilika.
  • Stoppa in lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter eller tills zucchinin känns mjuk och osten fått färg. Låt den gärna stå ett tag och svalna innan ni äter så blir den inte lika "lös".

Anteckning

TIPS! Ännu bättre blir lasagnen dagen efter då den blivit ordentligt avkyld.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Vegetariskt

« Äggfria LCHF-våfflor
Marsipanägg med hasselnötscréme »

Kommentarer

  1. jovanka säger

    24 augusti, 2015 kl. 15:52

    Låter smaskens 🙂 ska prova den till en tjejmiddag.
    Kan bladspenat funka i också?

    tack o kram,
    jovanka

    Svara
    • JillW säger

      24 augusti, 2015 kl. 16:03

      Ja det blir superbra till! Gott och nyttigt! 🙂

      Lycka till!

      Svara
      • Jovanka säger

        24 augusti, 2015 kl. 16:31

        Tack för svar kära Jill ❤️

        Svara

Trackbacks

  1. Ordentlig mat. | Lindas lantliga skriver:
    9 april, 2014 kl. 18:30

    […] hittar ni här. Posted in matlagning on 26 mars, 2014 by Linda. Leave a comment ← Att stiga upp med […]

    Svara
  2. Zucchinilasagne – Att vara etta skriver:
    12 april, 2016 kl. 08:03

    […] helgen gjorde jag zucchinilasagne igen, enligt ett recept på Jillsmat.se. Lika gott som tidigare var det! Gott, och mycket snällare än vanlig lasagne mot mitt […]

    Svara
  3. Sommar och sol | Madelens LCHF skriver:
    24 juli, 2016 kl. 19:21

    […] efter detta recept. Riktigt god men inte så såsig. Nästa gång ska vi göra en med ostsås från Jillsmat.se (direktlänk till receptet). Den sidan är så bra! Men jag pratade grillning ovan och till grillat […]

    Svara
  4. Blodsockervänligt från växthuset: Zucchinilasagne – Att vara etta skriver:
    4 augusti, 2017 kl. 10:40

    […] landade i en zucchinilasagne, som jag gjorde efter ett recept på Jillsmat.se. (För övrigt en utomordentlig sida för den som vill ha inspiration och recept på […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …