Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kycklingfärslimpa med haricots verts och champinjonsås

14 januari, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kottfarslimpa_med_champinjonsas

Köttfärslimpa är den perfekta vardagsmaten. Det går snabbt, är förhållandevis billigt och sist men absolut inte minst så är det gott! Här är min variant med kycklingfärs och kalkonbacon. Till det gjorde jag en god champinjonsås samt smörstekta haricots verts och körsbärstomater med vitlök.

Kycklingfärslimpa med haricots verts och champinjonsås

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Köttfärslimpan

  • 800 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt kalkonbacon
  • 1 msk örtkryddor (provence)

Champinjonsås

  • 1 msk smör
  • 1 dl champinjoner (frysta eller färska)
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk soja
  • köttsaften från limpan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Köttfärslimpan

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Hacka lök och vitlök fint. Blanda samman med köttfärsen och de övriga ingredienserna. Lägg köttfärsblandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Forma köttfärsen till en limpa.
  • Lägg baconet "flätat" ovanpå som på bilden och ringla över olivolja. Toppa med extra örtkryddor.
  • In i ugnen i cirka 45 minuter. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till.

Såsen

  • Fräs de finstrimlade champinjonerna i smör. Häll i resten av ingredienserna. Låt småputtra i cirka tio minuter tills såsen blivit lite tjockare i konsistensen.
  • Smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Jills glutenfria vallmofrallor
Het aubergineröra med koriander »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …