Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kålrotsburgare

22 oktober, 2015 av Jill Wallentin Leave a Comment

Kålrotsburgare

Jill Wallentin
Här kommer ett recept som gör gott för både kropp, själ och miljö. Dessa kålrotsburgare är riktigt goda och fungerar utmärkt att frysa in. Servera gärna med varma grönsaker och en god yoghurtsås. De är goda även utan panering.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Kålrotsburgare

  • 600 g kålrot
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl mandlar eller andra nötter alt mer frön
  • 150 g champinjoner
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 msk koriander torkad, malen
  • 1,5 tsk salt
  • 5 st ägg ekologiska
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl rapsolja eller kokosfett

Panering (behövs ej)

  • 1 st ägg ekologiskt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Skala kålroten och skär den i mindre bitar. Koka i cirka 15-20 minuter eller till kålroten blivit mjuk.
  • Mixa frön och nötter tills finfördelat. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom oljan, inklusive den kokade kålroten och mixa till en jämn smet.
  • Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och klicka ut smeten och platta ut till burgare. Ringla över oljan eller kokosfettet.
  • Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills burgarna fått en fin färg.
  • Blanda samman ingredienserna för paneringen och doppa först burgarna i det uppvispade ägget och sedan i mandelmjölsblandningen.
  • Stek i fett tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Måltid, Mejerifritt, Recept, Vegetariskt

« Jills saftiga äppelkaka med kanel och ingefära
Persisk aubergineröra »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se