Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kalkonschnitzel med fuskbearnaise och vitkål

3 mars, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kalkonschnitzel

Om du har som mål att äta något riktigt gott och bli väldigt mätt kommer här ett hett tips! Gör min glutenfria schnitzel av kalkon med min goda ”fool proof” bearnaisesås till middag. Servera tillsammans med en god sallad eller varför inte smörstekt vitkål?

Kalkonschnitzel med fuskig bearnaise och smörstekt vitkål

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Schnitzeln

  • 2 st kalkonfilé
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 st ägg
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk persilja finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger (eller motsvarande)
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk dragon
  • 2 st äggulor
  • 100 g smör mjukt
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt
  • vitpeppar

Smörstekt vitkål

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 2 msk smör
  • 1 msk vitvinsvinäger (eller motsvarande)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Schnitzeln

  • Dela kalkonfiléerna på längden och banka ut dem, förslagsvis med en kavel, så de blir tunna. Blanda ihop mandelmjöl, pofiber, salt, peppar, chili och persilja.
  • Vispa upp ägget med vitlöken. Doppa filéerna i ägget tills täckta. Vänd sedan filéerna i mjölblandningen.
  • Stek dem på medelhög värme i rikligt med smör tills de fått fin färg på båda sidor och köttet blivit "vitt" i färgen.
  • Finhacka schalottenlöken och koka den tillsammans med vatten, vinäger och dragon tills vätskan halverats. Ta bort kastrullen från värmen.
  • Häll i äggulorna. Mixa tills slätt. Ta tillbaka kastrullen på låg värme och klicka i smöret. Mixa.
  • Rör sedan i crème fraiche och smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer dragon. Om såsen mot förmodan skulle skära sig. Mixa den eller vispa kraftigt så går den ihop sig igen.

Smörstekt vitkål

  • Strimla vitkålen. Stek i smör och tillsätt vinäger och kryddor. Stek tills kålen blivit mjuk.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Glutenfritt formfröbröd
Jills goda apelsinkaka med mascarponefluff »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …