Det känns fräscht och är en vacker färgklick att ha någon slags sallad på julbordet. Här är en variant som passar utmärkt till både köttbullar, skinka och prinskorv.

Julsallad med fikon, gorgonzola och bacon
Ingredienser
- 0,5 st salladskålshuvud
- 0,5 st rosésalladshuvud
- 1 pkt kalkonbacon
- 4 st färska fikon
- 100 g gorgonzola eller ädelost
- 2 dl valnötter
- 2 msk balsamvinägercréme
Instruktioner
- Strimla salladskål och rosésallad, sprid ut det över ett vackert fat.
- Stek baconet tills krispigt och lägg det på hushållspapper.
- Rosta valnötterna i pannan tills de börjar dofta.
- Dela fikonen i klyftor och lägg över salladen. Klicka över gorgonzolaosten och lägg på valnötterna. Ringla till sist balsamvinägercréme över salladen.
Lämna ett svar