Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Tacofärs med egen kryddmix

11 april, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_tacokrydda_1

Här får ni recept på min egna tacokryddblandning. De flesta färdiga som man kan köpa i butiken innehåller till största delen druvsocker och andra tillsatser som jag inte ens har någon aning om vad det är.

Så gör din egen kryddmix du också! Ett tips är att göra mycket på en gång och sedan förvara i en burk så det bara är att plocka fram vid behov.

Jills tacofärs med egen kryddmix

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Tacokrydda

  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar

Tacofärs

  • 400 g färs av kyckling eller vegetarisk
  • Tacokrydda (se receptet ovan)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st rödlök
  • 2 st paprikor
  • 1 dl vatten
  • 0,75 tsk salt
  • smakfritt kokosfett att steka i

Instruktioner
 

  • Blanda ihop kryddorna i en skål.
  • Dela löken på mitten och skär den sedan i tunna skivor. Strimla paprikorna tunt.
  • Stek pressad vitlök, lök, paprika och kryddor i smakfritt kokosfett tills löken blivit mjuk. Häll i färsen. Häll i vattnet. Låt puttra i några minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

« Godaste guacamolen
Texmex utan konstigheter »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …