Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills kärleksmums LCHF-style

8 oktober, 2018 av Jill Wallentin 13 kommentarer

Kärleksmums LCHF-style

Jill Wallentin
Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smakar de faktiskt otroligt likt originalet. De små men naggande goda rutorna av kärlek innehåller endast 1 g kolhydrater per styck. Perfekt saftiga med kraftig chokladsmak. Smakar extra gott tillsammans med en kopp stark espresso.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 48 små rutor

Ingredienser
  

Kakan

  • 150 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1 dl xylitol sötströ eller motsvarande
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver

Glasyren

  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 100 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)

Topping

  • 0,5 dl kokosflingor

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn)
  • Smält smöret och vispa ihop med ägg och sötning tills lite fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsform med höga kanter ca 35x27 och häll i smeten. Bred ut den jämnt över hela botten och grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  • Gör glasyren genom att koka upp smör, grädde och kaffe i en kastrull. Lägg i chokladen och sänk värmen. Rör runt tills chokladen smält helt och glasyren är jämn och fin. Låt svalna något.
  • Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingorna. Ställ in kakan i kylen och låt svalna helt. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Njut.

Anteckning

Näringsinnehåll per styck: 1 g kolhydrater, 7 g fett, 1 g protein (75 kcal)
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Sötsaker

« Mina provsvar efter 9 år med LCHF-kost
LCHF-granola »

Kommentarer

  1. HF säger

    8 oktober, 2018 kl. 21:19

    Ser underbart gott ut. När du säger sockerfri choklad. Vilken anvönder du då? Skulle du säga att Lindts 85-90% är ”sockerfri” eller finns det någon speciell på bakhyllan?

    Svara
    • JillW säger

      8 oktober, 2018 kl. 21:51

      Jag brukar oftast använda en mörk choklad från xucker som är sötad med xylitol/björksocker. Men du kan absolut använda en ”vanlig” mörk choklad också med hög kakaohalt. Den innehåller ju lite mer kolhydrater men det är bara 100 g choklad i hela kakan så det blir rätt lite socker procentuellt sätt ändå 🙂 Lycka till!

      Svara
      • HF säger

        9 oktober, 2018 kl. 06:32

        Var brukar du köpa denna xucker choklad? Finns den i nån matkedja eller endast online? <3

        Svara
        • JillW säger

          9 oktober, 2018 kl. 08:23

          Förut sålde de den på både Worthit och på Bodystore. Men nu har jag lyckats köpa den via deras tyska sajt (tack Google-translate ?). Grejen är att Katrin Z börjat sälja den under sitt varumärke men eftersom jag tycker hon verkar vara en sån otroligt oskön och osympatisk person undviker jag helst att köpa hennes grejer. Men du gör ju såklart som du vill ?

          Svara
          • HF säger

            9 oktober, 2018 kl. 10:18

            Hahaha…okej…så de har alltså samma innehåll? 🙂 Testade hennes choklad salt caramel en gång precis när den kom, men som fd sockerberoende triggades jag galet mycket av den så jag kunde inte sluta äta… låg sen istället i kraftig magknip resten av dagen) och när sånt händer, köper jag det aldrig igen. Kanske satsar på en Lindts 99%…istället…Tack för snabba svar.

  2. Lena säger

    9 oktober, 2018 kl. 05:47

    Vad tror du om att byta ut mandelmjölet mot pofiber? Gjort det på bl a kesobröd med lyckat resultat.

    Svara
    • JillW säger

      9 oktober, 2018 kl. 08:06

      Hej! Det ”går” säkert men resultatet blir nog ganska annorlunda i både smak och konsistens. Kanske räcker med 2 dl i sådana fall eftersom pofiber drar åt sig mer vätska? Berätta gärna hur det gick! 🙂

      Svara
  3. Pia Lundberg Dahlström säger

    9 oktober, 2018 kl. 06:53

    Jag undrar också var man kan köpa xucker chokladet?

    Svara
    • JillW säger

      9 oktober, 2018 kl. 08:24

      Hej! Se mitt svar i tråden ?

      Svara
  4. Nathalie säger

    4 februari, 2019 kl. 13:30

    Provade att göra dessa häromveckan men vet inte vad jag gjorde fel 🙁 Kakan blev alldeles lös i mitten, även fast jag hade den inne så länge som det stod i receptet… Fick tyvärr slänga den 🙁

    Svara
    • JillW säger

      6 februari, 2019 kl. 17:04

      Hej! Tråkigt att den inte blev som du hade tänkt dig. Olika ugnar fungerar lite olika beroende på om de exempelvis är varmluft eller inte så det är alltid bra att hålla lite koll första gången man gör något nytt och anpassar efter sin egen ugn. Testa med en sticka och ha kvar den längre i ugnen om den fortfarande är lös i mitten.

      Ha det gott!

      Svara
  5. Johanna NIlsson säger

    1 april, 2019 kl. 13:34

    hej!
    1 dl xylitol, sötsrö eller liknande… Har du något specifikt alternativ (namn) till xylitol som funkar lika bra? Tack på förhand:-)

    Svara
    • JillW säger

      7 april, 2019 kl. 18:27

      Hej!
      På ICA maxi så säljer de xylitol som det står Björksocker på. Det är samma sak 🙂 Lycka till!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se