Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills Chicken Butter Masala

22 augusti, 2015 av Jill Wallentin Leave a Comment

Jills Chicken Butter Masala

Jill Wallentin
Eftersom jag älskar kryddig och smakrik mat så är jag en riktig sucker för Indisk mat. En favorit är Chicken Butter Masala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten. Servera gärna tillsammans med ugnsstekta grönsaker för mer vitaminer och mineraler.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Indiskt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

  • 900 g kycklingfilé
  • 1 dl yoghurt
  • 0,5 dl mandelspån
  • 2 st tomater
  • 0,5 msk tomatpuré
  • 1 msk Garam Masala
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 cm ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 st rödlökar
  • 2 dl grädde
  • 1 knippe koriander

Instruktioner
 

  • Skär kycklingfilén i mindre bitar.
  • Lägg yoghurt, tomater, puré, kryddor, vitlök och ingefära (som du skalat och skurit i mindre bitar) i en matberedare och mixa.
  • Lägg kycklingen i marinaden och låt stå medan du delar rödlökarna på mitten och skär dem i skivor. Stek i en del av smöret tills mjuk.
  • Tillsätt kycklingen och resten av smöret i grytan tillsammans med all marinad. Stek i några minuter.
  • Tillsätt grädden och låt koka i cirka tio minuter eller tills kycklingen är genomkörd. Smaka av med eventuellt mer salt.
  • Vid servering, toppa med koriander och mandelspån.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

« Kladdkaka med apelsin, chili och flingsalt
Äggröra med kallrökt lax »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se