Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfritt formfröbröd

2 mars, 2013 av Jill Wallentin 3 Comments

jillsmat_formfrobrod

Här kommer ett riktigt mumsigt recept på ett härligt smakrikt och saftigt formbröd. Brödet är kompakt men känns ändå luftigt och smälter nästan i munnen. Det påminner mycket om ett av mina favoritbröd (ej low carb) som min svärmor brukar göra. Hoppas att det faller er i smaken.

Jill goda glutenfria LCHF-formfröbröd

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl paranötter (eller annan valfri nöt)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Mixa linfrön, solrosfrön, sesamfrön, paranötter och mandelmjöl i en matberedare tills allt blivit riktigt finfördelat (om "mjölet" blir för grovt så faller brödet lättare sönder).
  • Rosta frö- och mandelmjölet i en torr stekpanna till det börjar dofta gott och det fått lite färg. Var försiktig så att det inte bränns. Du kan skippa detta moment om du har bråttom men det gör så att smakerna kommer fram mycket mer.
  • Blanda ner resten av de torra ingredienserna i frönötmjölet: pofiber, fiberhusk och bakpulver.
  • Mixa ihop smör, ägg och crème fraiche och salt i matberedaren. Häll i de torra ingredienserna. Mixa tills det blivit en jämn deg. Låt sedan svälla i cirka 10 minuter.
  • Lägg över degen i en smörad brödform och grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills brödet fått färg och känns färdigt vid provstick.

Anteckning

Näringsvärde: Hela brödet innehåller 22 g kolhydrater, 247 g fett och 80 g protein.
Det vill säga att om man delar brödet i 11 skivor så blir det 2 gram kolhydrater per skiva.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Bröd, Frukost/Brunch, Recept

« Kåldolmar med gräddsås och lingon
Kalkonschnitzel med fuskbearnaise och vitkål »

Comments

  1. Kristin Vedin says

    3 juni, 2018 at 18:23

    Varmluft ?

    Svara
    • JillW says

      4 juni, 2018 at 07:49

      Yes!

      Svara

Trackbacks

  1. Formbröd | najniskök skriver:
    9 maj, 2014 kl. 13:26

    […] i kast med även när man undviker kolhydrater och gluten. Här får ni ett av dem (som jag snott härifrån). Brödet är smaskigt som det är, men testa även att rosta det. Om man bortser från scrambled […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …