Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Hemgjord kebabsallad med och vitlöksås

30 april, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kebabsallad

Överraska familjen med hemgjord kebab! Det är lättare än vad man kan tro. Sevans spännande Shawarmakrydda, utan socker eller onödiga tillsatser, ger kebaben en otroligt härlig smak. Servera gärna tillsammans med en god yoghurtsås och auberginepuré.

Hemgjord kebab med sallad och vitlöksås med mynta

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Kalkonkebab

  • 1 kg kalkonfärs
  • 2 st ägg
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 tsk harissa
  • 1,5 msk shawarmakrydda (Kryddblandningen innehåller kryddpeppar, svartpeppar, kanel, ingefära, nejlika, kardemumma och sumac)
  • 1,5 tsk salt

Vitlökssås

  • 2 dl yoghurt
  • 2 tsk mynta
  • 1 st vitlöksklyta pressad
  • 1 tsk tahini
  • salt
  • paprikapulver

Instruktioner
 

Kalkonkebab

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Blanda samman samtliga ingredienser. Lägg ner färsblandningen i en brödform eller forma som en köttfärslimpa på en bakplåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i cirka 40 minuter. Låt kebaben svalna.

Vitlökssås

  • Blanda samman samtliga ingredienser. Smaka av med salt.
  • Toppa med paprikapulver och olivolja.

Anteckning

TIPS! Låt helst kebaben stå kallt över natten så går den superlätt att strimla i tunna skivor. Värm då på i stekpannan eller i ugn före servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Orientalisk dessert med dadelsirap och pistage
Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …