Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Vegetariska halloumibiffar

9 december, 2012 av Jill Wallentin 4 Comments

jillsmat_halloumibiffar

Halloumi håller sig länge i kylskåpet och har därför nästan alltid ett paket i kylen. Dessa biffar är då perfekta att göra när man kanske inte har så mycket hemma. Goda att servera till en schysst sallad eller strimla och lägga i en soppa.

Vegetariska halloumibiffar

Jill Wallentin
5 from 1 vote
Skriv ut receptet
Portioner 2

Ingredienser
  

  • 1 pkt halloumi
  • 2 st ägg
  • 2 st strimlade salladslökar
  • 1 tsk chiliflakes eller sambal oelek
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Riv halloumin grovt. Blanda samman med resten av ingredienserna.
  • Klicka ut i stekpannan med olivolja. Stek på ganska hög värme, vänd försiktigt.
  • Färdiga när de fått fin färg på bägge sidor.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Måltid, Recept, Vegetariskt

« Glutenfria frökex
Kalkonkasslergryta med tomat »

Comments

  1. Johanna says

    19 oktober, 2015 at 12:26

    De här såg verkligen supergoda ut och något som jag absolut skulle vilja göra men jag undrar om det finns något som jag kan använda som substitut för ägg. Är så mycket ägg i all LCHF-mat och vår treåring tål inte ägg. Dels självklart i detta recept men även allmänt. Våra barn äter inte enligt LCHF eftersom att de är så små men vi vuxna gör det och jag äter inget gluten.
    Tack för en supertrevlig webbplats, har beställt din bok som jag hoppas landar i brevlådan idag!

    Svara
    • JillW says

      19 oktober, 2015 at 20:27

      Hej Johanna!
      Förstår verkligen att det kan vara ett problem. Eftersom jag själv är en stor äggkonsument så fick jag leta lite. Hittade den här hemsidan, http://nillaskitchen.com/2013/01/29/aggfri-bakning-naturlig-aggersattnig-recept/, med några jättebra tips som jag hoppas fungerar 🙂
      Lycka till!

      Ps. Kul att du tycker om min hemsida och jag hoppas att du kommer att ha mycket glädje av min kokbok 🙂

      Svara
      • Johanna says

        27 november, 2015 at 16:25

        Tack för svar och för att du tog dig tiden att googla, bra tips du hittade.
        Har testar pofiber i köttbullar istället för ägg och det tillsammans med vatten kan säkert funka till detta recept också.
        Har testat dem efter receptet och de är supergoda.

        Svara
  2. Catharina Nordin Eriksson says

    14 november, 2022 at 16:18

    5 stars
    Jättegoda med en klick creme fraiche till och lite grönsaker, som kvällsmat. Super

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …