Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Grekisk kyckling i ugn

16 juli, 2016 av Jill Wallentin Leave a Comment

Grekisk kyckling i ugn

Jill Wallentin
Här kommer mitt recept på en lättlagad, god och nyttigt rätt som tillagar sig själv i ugnen - perfekt eller hur? Minimalt med disk dessutom eftersom allt tillagas och serveras i samma form.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Grekiskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 900 g kycklinglår
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Grönsakerna

  • 2 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 st lökar
  • 500 g passerade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl kalamata oliver
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Vid servering

  • 100 g babyspenat
  • 200 g fetaost
  • 4 dl fet yogurt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn).
  • Smält smöret. Blanda i salt, pressad vitlök, timjan, oregano och peppar. Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet.
  • Skär upp grönsakerna. Lägg dem i en stor ugnsform med höga kanter. Häll över de passerade tomaterna, olivolja, vitlök och kryddor. Blanda ihop.
  • Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.
  • Smula över fetaost och lägg över babyspenat. Servera gärna med en klick fet yoghurt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

« Rödbetssoppa med ingefära och smetana
LCHF-cheesecake med pekan, smörkola och bär »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se