Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Två veckors frosseri på andra sidan jorden

3 februari, 2014 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Ni som följer mig på Instagram har knappast kunnat undgå att jag under de senaste två veckorna semestrat på Koh Samui i Thailand. Jag bestämde mig redan innan jag åkte att jag skulle äta exakt vad jag kände för under denna semester och det gjorde jag, med råge…

Jag är vad man kan kalla en ”allt eller inget människa”. Vanligtvis så är jag oerhört noggrann med vad jag stoppar i mig och gör endast undantag från min lågkolhydratkost när jag bestämt det i förväg, vilket oftast gäller någon speciell fest eller högtid. Men på denna semestern så kände jag för att strunta i allt och njuta av exakt det som jag kände för.

Det tog dock ett par dagar innan jag kunde släppa loss helt. Det var till och med småjobbigt att äta frukt. Min hjärna är såpass inprogrammerad på att socker och stärkelse är lika med gift så det tar emot att ens stoppa det i munnen – till en början. Men när jag väl satte igång så jublade hjärnan över att den äntligen fått en massa överskottsenergi i form av glukos vilket satte igång belöningssystemet i hjärnan och serotoninnivåerna (må-bra-hormon) ökade. Redan efter någon dag var den logiska delen av min hjärna, som endast skickar signaler om att jag ska äta när magen upplever hunger, kapad av det glufsande sockermonstret.

Jag upplevde nog inte någon form av hunger på hela semestern. Åt ungefär tre måltider om dagen (grytor och wok oftast utan ris men däremot åt jag ofta friterat och en och annan pad thai slank ner) plus en massa snacksande där emellan med fruktdrinkar, glass, godis (fick cravings på Kit Kat-bites som jag åt nästan varje dag), bananpannkakor etc.

Tillslut blev ätandet nästan maniskt – ”Nu MÅSTE jag ju passa på!”. Det ledde till att jag åt ”skräp” fast jag inte ens var sugen. Vanligtvis äter jag två måltider om dagen plus ett mellanmål utan något däremellan samt att jag oftast tränar två gånger i veckan så skillnaden blev riktigt stor.

  Detta frosseri ledde till en ordentligt uppsvälld mage och känslan av att rulta-runt iklädd fat-suit – en väldigt schysst look i bikini förövrigt.

Att jag hade gått upp i vikt av detta frosseri behövde man ju inte vara raketforskare för att fatta. Vägde mig ändå när jag kom hem ”för skojs skull” (inte direkt va?), men intressant att veta ändå. Jag hade nästan gått upp fem kilo på 17 dagar(!). Tur att man inte har några Victoria Secret catwalks inbokade inom den närmaste tiden.

Som tur är har jag inget sockerberoende (mer än normalt) så jag har inte några problem med att återgå till mina vanliga rutiner igen när jag väl bestämt mig. Jag känner mig snarare mer motiverad och peppad än förut. Ska bli spännande hur snabbt dessa semesterkilon försvinner. Gissar att 2-3 kilo försvinner redan efter de första dagarna då mycket vatten som bundits i kroppen kommer ut via urinen. De sista kilona tar nog lite längre tid. Men det hade ju varit kul om allt försvann på lika lång tid som det tog att lägga på sig dem. Vi får väll se. Kommer att äta lågkolhydratkost som vanligt fast utan efterrätter och bröd under två veckor plus min vanliga träning två gånger i veckan som oftast består av intervaller på löpband, styrketräning och boxning. Stackars mannen som måste stå ut med min ketos-andedräkt under någon dag haha.

Återkommer med resultat om två veckor! Wish me luck 😉

 

Ps. Ska du åka till Thailand och vill inte gå upp i vikt? Imorgon kommer ett inlägg om mattips och tips på saker att göra på Koh Samui.

 

Ett urval av bilder på min matorgie:

(Kids do not try this at home!)

Fail! Ett tips är att inte beställa glutenfri mat på planet haha.
Fail! Ett tips är att inte beställa glutenfri mat på planet haha.
Vårrullar med "thaiketchup" (sweet chili)
Vårrullar med ”thaiketchup” (sweet chili)
Jag och min kompis Sofia redo att trycka i oss resans första bananpannkaka.
Jag och min kompis Sofia redo att trycka i oss resans första bananpannkaka.
En lagom stor mojito...
En lagom stor mojito…
Dessert på Nikki Beach.
Dessert på Nikki Beach.
Kokosglass med topping.
Kokosglass med topping.
Friterad potatis på en marknad. Så jäkla gott!
Friterad potatis på en marknad. Så jäkla gott!

 

 

Arkiverad under: Blogg

« 5:2 = bra eller anus
För dig som vill hålla vikten i Thailand »

Kommentarer

  1. Sofie Alexandra säger

    3 februari, 2014 kl. 18:20

    Hahaha Din blick på matbebis bilden!!!

    Svara
    • Jill säger

      3 februari, 2014 kl. 18:40

      Haha Ja det såg helt sjukt ut! Min mans kommentar var ju skön också ”Oj! Så brukar ju inte din mage se ut!”. No shit lixom haha

      Svara
  2. erika säger

    4 februari, 2014 kl. 10:09

    Hej,

    har ätit LCHF sen aug och älskar det! 🙂 En fråga, hur mådde du när du åt socker o kolhyderater igen? Jag ska också ut och resa och tänker lite som dig, allt eller inget, är dock rädd att jag kommer att få superont i magen då jag hört att det kan bli så, vad tror du?
    Tack för bra pepp både på blogg å insta 🙂
    Erika

    Svara
    • Jill säger

      4 februari, 2014 kl. 10:21

      Hej Erika!
      Jag har turen att jag ändå tål kolhydrater ganska bra. Jag får oftast inga större problem med magen eller liknande som många andra kan få. ”Det enda” som händer är att jag blir fet hehe. Om du får ont i magen är du förmodligen extra känslig mot gluten. Försök då skippa det. Som tur är finns det ju inte gluten i glass 😉

      Hoppas att du får en härlig resa!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …